A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020 hazırlık kampı kadrosunu açıkladı. Kadroya alınmayan bazı futbolcular için çeşitli iddialar ortaya atıldı.

Şenol Güneş, Fenerbahçeli Caner Erkin'i kadroya almamasının nedenini şöyle açıkladı:

“Caner karakterli ve tecrübeli bir oyuncu. Fakat bize oyunsal anlamda fayda sağlamadı. Caner Erkin’in oyun olarak istekli olmasına rağmen defansif açıdan zayıf kaldığını gördük. O yüzden Rıdvan’ı tercih ettik.”

Güneş, kadroya alınmayan Salih Uçan ve Adem Büyük için de şu ifadeleri kullandı:

- Salih Uçan sakat. Bunu biliyorsunuz. Bizim düşündüğümüz çok isim var. Bütün oyunculara kapımız açık. Alındığı zaman kızan olur, sevinen olur. Biz onlara bakmayız. İnandığımız, bildiğimiz yolda gidiyoruz.

- Trabzonspor’da Berat var. O da 4 maçtır oynamıyor. Gençlerbirliği’nden beri takip ediyorum. Unutulmuş bir şey değil. Mesela Burak olmasaydı Adem Büyük de olurdu, Muhammet Demir de olurdu. Biz hepsine açığız. Unuttuğumuz olursa bize hatırlatsınlar. Halil Dervişoğlu’nu Galatasaray’daki son dönemdeki başarısıyla kadroya dahil ettik, geniş kadroya aldık göreceğiz. Kerem Aktürkoğlu’nu da hem kanat hem forvet olarak düşünüyoruz.

Editör: Haber Merkezi