Koronavirüs nedeniyle askıya alınan Süper Lig maçları için Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'den öneri geldi.

Beinsports'ta programa katılan Çebi, "Koronavirüs sürecinin uzaması halinde bu sezon lig hiç oynanmamış kabul edilsin" dedi.

Çebi'nin açıklamaları şöyle:

- Her takımda olduğu gibi bazı yabancı oyuncularımızın yurt dışına gitme isteği var. Haklı olarak. Ama bunun zorunlu olduğunu ve onlar için de önemli olduğunu ifade edince ‘doğru diyorsunuz’ diyerek taleplerini geri çektiler. 

- Koronavirüse yakalanan Abdurrahim Albayrak’ın bu hastalığı atlatacağını düşünüyorum, güçlü bir insandır. Tıbbın mücadele kaynakları var. Bu süreci Abdurrahim Bey ve diğerlerinin de geçirerek sağlıklarına kavuşmalarını bekliyoruz.”

- Biz Kulüpler Birliği olarak telekonferansla toplantı yaptık. Birçok farklı görüş var. Herkesin beklentisi var. Bunların hiçbiri sağlığın önüne geçemez. Bu kriz netleşmeden, çözülmeden sportif anlamda ne yapacağımızı söylememiz doğru değil. Biz 17 Nisan’ı tarih olarak belirledik ancak TFF ‘tarih belirlememiz doğru değil beklememiz gerek’ dedi. Taraftarla maçları oynamamız gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu süreç uzadığı takdirde alternatif olarak düşünülmesi gereken şeyler var.

- Ya süreç uzarsa dediğimizde sağlıktan önemli bir şey yok diyorsa liglerin tamamen durdurulması gerekiyor. Bu seneki ligi seneye taşıyamazsınız. Ligler mevcut haliyle tescil edilebilir. Kimisinin tercihi bu. Ben burada haksızlık olacağını düşünüyorum. Benim şahsi fikrim durum uzarsa kesinlikle liglerin oynanmamış kabul edilmesini tercihim olarak söyleyebilirim. Bu sene oynanmadı diyerek nokta koyabiliriz. Biz buna hazırız.

Editör: Haber Merkezi