Uluslar arası Basketbol Federasyonu FIBA, Çin’de günlerdir birçok can kaybına neden olan ve tüm dünyada tedirginlik meydana getiren koronavirüs olayları nedeniyle olimpiyat elemelerinde yer değişikliği kararı aldı.

MAÇLAR SIRBİSTAN’DA OYNANACAK

Çin’de düzenlenecek olan 6-9 Şubat tarihleri arasındaki kadınlar olimpiyat elemlerinin aynı tarihler arasında Sırbistan’da oynanmasına karar verildi. Değişikliğe gidilen eleme maçları Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da oynanacak.

SALGIN OLAĞANÜSTÜ ÖNLEME NEDEN OLDU

Yetkililer Çin’in Foshan kentinde organize edilen eleme maçlarının koronavirüs tehlikesi sebebiyle oyuncuların sağlıklarını tehlikeye atmamak adına Belgrad’a alındığı bildirildi. Diğer eleme maçlarında takımları ağırlayacak ülkelerin Belçika ve Fransa olacağı duyuruldu.

KORONAVİRÜS’TEN NASIL KORUNURUZ

Çin’de meydana gelen virüsün birçok can kaybına neden olması sağlık bakanlığı ve birçok tıp mensubunu harekete geçirmişti. Virüsün daha çok 65 yaşını geçmiş, bağışıklık sistemi çökmüş kişileri yakaladığını belirten doktorlar, hijyenimize dikkat etmemiz gerektiğini ve bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamız gerektiğini belirtti. Ayrıca kronik bir rahatsızlığı olan bireylerin özellikle titiz olması gerektiği belirtildi. Bağışıklık sistemi içinse özellikle takviye C, D vitamini ve Çinko alımının elzem olduğu söylendi. 

Editör: Haber Merkezi