Zorlu Center’da TFF Başkanı Nihat Özdemir, Ali Koç, MHK Başkanı Zekeriya Alp ve yönetici Semih Özsoy’un bir araya geldiği toplantıda FİFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır’la ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

"BİLMEDİĞİN ŞEYLER VAR, KARIŞMA"

Fenerbahçe-Beşiktaş arasında oynanan maçta Burak Yılmaz’ın 4. Hakemle yaşadığı polemik sonrası “Gir sen oyna” demesinden sonra 4. Hakem Alper Ulusoy’un maçın hakemi Cüneyt Çakır’a “Abi neden Burak’a kart göstermedin?” şeklinde sorusuna Çakır’ın “Bilmediğin şeyler var. Karışma” yanıtını verdiği iddia edildi.

SONRADAN CÜNEYT ÇAKIR ATANDI

Ortaya çıkan iddiaların en kilit noktası ise maç için atanacak hakemin başlangıçta Halil Umut Meler olduğu, sonradan alınan kararla Cüneyt Çakır’ın maça atanması. Derbiden önce gelişen ani atama kararının Çakır’ın “Bilmediğin şeyler var. Karışma” ifadelerine dayanak oluşturur nitelikte olması toplantıda en çok konuşulan meselelerden oldu.

MHK BAŞKANVEKİLİNE BİLDİRDİ

Maç içerisindeki bu konuşmaların 4. Hakem Alper Ulusoy tarafından MHK Başkanvekili Oğuz Sarvan ve yönetici Ünsal Çimen’ bildirildiği öğrenildi. MHK yöneticilerinin alınan bu istihbarattan sonra Cüneyt Çakır’a önümüzdeki Ziraat Türkiye Kupası maçında ve bu hafta oynanacak Süper Lig maçında görev vermediği anlaşıldı.

Editör: Haber Merkezi