Bir dönem dünyanın en iyi hakemi olabilecek fırsatı yakalamışken, Türkiye’de yönettiği maçlarda eleştirilerin hedefi olan Cüneyt Çakır FIFA’nın 2022 Dünya Kupası hakemler listesinde yer alamadı.

MAÇI YÖNETMİYOR, İDARE EDİYOR

VAR Hakemliği görevinde sürekli olarak eleştirilen, maçları bir hakem sıfatıyla yönetmekten çok, özellikle tansiyonu yüksek derbi mücadelelerinde iki tarafın yönetim, futbolcu ve taraftarının tepkisini çekmemek adına idare etmesi, uzun süredir Çakır’ın hakemliği özelinde eleştirilmesine hatta yaftalanmasına neden oluyordu. Performansıyla bir dönem Türkiye’de olmasa da, Şampiyonlar Ligi’nde yönettiği maçlarla neredeyse dünyanın zirvesine çıkan Çakır’ın liste dışı kalmasının yaş haddinden değil, performansından kaynaklandığı düşünülüyor.

UEFA DA MAÇ VERMİYOR

13 Ekim’de EURO 2020 Eleme grubunda Slovenya-Avusturya maçını yöneten Çakır, maçta verdiği kararlar nedeniyle UEFA tarafından kara listeye alındı. UEFA’nın başkanı olan Sloven Caferin’in özellikle Cüneyt Çakır’a maç verilmemesini istediği öğrenildi. Sert pozisyonda Avusturya’lı oyuncuya kırmızı kart vermemesi nedeniyle kendisi de Sloven olan başkan Caferin Daily Mail’e konuşmuştu, Caferin “EURO 2020 şansımızı hakem Cüneyt Çakır’ın büyük hatası yüzünden kaybettik” ifadelerine yer vermişti.