Eski hakem Deniz Çoban, Beinsports'ta Galatasaray-Kasımpaşa maçındaki hakem kararlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Çoban, şunları söyledi:

- Bu tür önemli maçlar için Erkan Özdamar, tecrübeli bir hakem değil. Metin Tokat'ın Erkan Özdamar aşkı bitmiyor. 

- Fenerbahçe maçında Halis Özkahya vardı. Yarınki Beşiktaş maçında Yaşar Kemal Uğurlu olacak. 3 tane şampiyonluk adayı takım ve ikisinde tecrübeli bir hakem varken, bu maçta henüz 2. kez büyük takım maçı yöneten bir hakem var. Bu dengesizlik belki de bu maçı buraya getirdi.

- Kasımpaşalı oyuncu burada hızlı davranıp topu çalıyor. Hakem de görebileceği en iyi yerden görüyor pozisyonu... Sonra eliyle çarpışma işareti yapıyor. Bu net bir penaltı. Tartışılmayacak bir penaltı bu...

- VAR'la diyaloğa geçtiler. Muhtemeldir ki, VAR burada ne olduğunu sordu. Keşke imkanım olsa da aralarında ne konuştuklarını bilsem.

- Orta hakem 'Kırmızılı topa dokunamadı' veya başka türlü bir söz söylese, VAR'ın diyeceği tek şey "Gel izle" olur. Bu net bir penaltı.

- Belki burada Onyekuru zaten penaltıyı almak istiyor diye düşünebiliriz ama bu da penaltı. Sol eline dikkat edin kalecinin...

- Donk'un son dakikadaki pozisyonunda Kasımpaşalı oyuncu iyi niyetli şekilde devam ediyor. Bu tür pozisyyonlar çalınsa çok kolay olur. Yere düşse belki tartışabiliriz. Ama kolay bir penaltı, zorlama bir penaltı olur.

Editör: Haber Merkezi