Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya geliyor. Vodafone Park'ta saat 19.00'da başlayan mücadelede Kara Kartal, lider Trabzonspor'u yenip zirveyle puan farkını eritmek istiyor. Bordo-mavililer ise deplasmanda 3 puana uzanarak en ciddi rakiplerinden biriyle puan farkını açmanın planlarını yapıyor.

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında karşılaşacak Beşiktaş ile Trabzonspor, 133. kez karşı karşıya gelecek. Trabzonspor'un 2-0'lık galibiyetiyle 11 Ekim 1973'te başlayan 48 yıllık rekabette, geride kalan 132 resmi karşılaşmanın 54'ünü Beşiktaş, 46'sını bordo-mavili ekip kazandı, 32 maçta ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah-beyazlıların 183 golüne, bordo-mavililer 148 golle karşılık verdi.

Beşiktaş'ta sakatlıkları süren Batshuayi ile Can Bozdoğan mücadelede forma giyemeyecek. Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Gervinho ve Peres ile cezalı Edgar Ie, bu maçta forma giyemeyecek.

Beşiktaş: Mert Günok, Rosier, Welinton, Vida, Umut Meraş, Josef, Ghezzal, Pjanic, Teixeira, Larin, Güven Yalçın

Trabzonspor: Uğurcan; Dorukhan, Hüseyin, Hugo, Trondsen; Berat, Bakasetas, Hamsik; A.Ömür, Nwakaeme, Djaniny

Dakika 61: Büyük hatayı Larin affetmedi! Trabzonspor'da Trondsen sol taç çizgisinden geriye doğru riskli bir pas attı. Bu sırada Hüseyin topu kalecisinin alacağını düşündü ancak Uğurcan kalesinden çıkmamıştı ve baskıyla araya giren Larin, karşı karşıya pozisyonda Hüseyin'in müdahalesiyle sola açılan topu yakın mesafeden boş ağlara yolladı: 1-1

Dakika 45+3: Abdülkadir attı, Trabzonspor önde! Marek Hamsik'in orta yuvarlağın önünden araya nefis bıraktığı topa Abdülkadir Ömür çok iyi hareketlendi. Vida'dan topu söküp karşı karşıya pozisyonda Ersin'in yanından, yerden bir vuruşla topu ağlara yolladı: 0-1

Dakika 40: Bu kez Beşiktaş gole çok yaklaştı. Ghezzal'ın derinlemesine pasıyla savunma arkasına sarkan Larin karşı karşıya pozisyonda hafif sol çaprazdan vuruşunu yaptı, kaleci Uğurcan parmaklarının ucuyla nefis bir kurtarışa imza attı.

Dakika 38: Hamsik'in müthiş ara pasıyla sol kanattan savunma arkasına sarkan Nwakaeme ceza sahasına girerken rakibinden müthiş sıyrıldı ve sağ ayağıyla yerden sert vurdu, kaleci Ersin ayağıyla mutlak golü önledi.

Dakika 34: Beşiktaş gole yaklaştı. Josef'in sağ kanada nefis pasını ceza sahası içinde kontrol eden Rosier kale alanına doğru sert bir orta kesti, Vitor Hugo kale alanında müdahale etmek isterken ters vuruş yaptı. Bu top direğin hemen üzerinden kornere çıktı.

Dakika 16: Beşiktaş bir kez daha tüm hatlarıyla rakip yarı alanda ancak Trabzonspor iyi kapanarak savunmada boşluk vermiyor.

Dakika 12: Beşiktaş bu kez sağ kanattan etkili geldi. Roseir'nin kale alanına doğru yerden ortaladığı topa müsait durumdaki Güven ayağının içiyle vurdu ancak kaleci Uğurcan üzerine yumuşak bir şekilde gelen topu kontrol etmekte zorlanmadı.

Dakika 10: Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Umut Meraş taç çizgisi önünden ortasını yaptı. Yakın direkteki Güven'in sol ayağıyla gelişine volesinde top yandan auta çıktı.

Editör: Haber Merkezi