İstanbul
Az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi SPOR Dursun Özbek’ten Okan Buruk’a dev zam hazırlığı

Dursun Özbek’ten Okan Buruk’a dev zam hazırlığı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in, teknik direktör Okan Buruk’un maaşına büyük zam yapılması için talimat verdiği iddia edildi. Sarı kırmızılı yönetimin başarılı teknik adamın sözleşmesini uzatmaya hazırlandığı ve yeni maaşın 200 milyon TL seviyelerine çıkabileceği öne sürüldü.

Galatasaray yönetimi, son yıllarda elde edilen başarıların ardından teknik direktör Okan Buruk ile yola devam etmeye hazırlanıyor. Başkan Dursun Özbek’in başarılı teknik adamın maaşında ciddi iyileştirme yapılması için yönetime talimat verdiği iddia edildi.

Sarı kırmızılı kulüpte üst üste gelen şampiyonluklar ve Avrupa’daki başarılı sonuçların ardından Okan Buruk’un kulüpteki konumunun daha da güçlendiği belirtiliyor.

Yeni maaş dudak uçuklattı

Spor basınında yer alan haberlere göre Okan Buruk’un yıllık maaşının 140-150 milyon TL bandına çıkarılması planlanıyor. Bazı kaynaklarda ise bonuslarla birlikte rakamın 200 milyon TL’ye kadar ulaşabileceği öne sürüldü.

Başarılı teknik adamın mevcut sözleşmesinin uzatılması ve yeni kontrata performans bonusları eklenmesi de gündemde. Yönetimin, Buruk’u uzun vadeli projelerin merkezine koyduğu ifade ediliyor.

Avrupa başarısı etkili oldu

Galatasaray’ın son dönemde Avrupa kupalarında aldığı sonuçların yönetimin bu kararında önemli rol oynadığı belirtiliyor. Özellikle Liverpool karşısında elde edilen galibiyet sonrası Dursun Özbek’in hem teknik heyete hem futbolculara büyük prim jestlerinde bulunduğu öne sürüldü.

Başkan Özbek’in Avrupa’da başarı hedefini büyüttüğü ve Okan Buruk’u bu projenin en önemli parçası olarak gördüğü ifade ediliyor.

Yeni sözleşme hazırlığı

İddialara göre Galatasaray yönetimi Okan Buruk’a 1+2 yıllık yeni sözleşme önermeye hazırlanıyor. Dursun Özbek’in 2026’daki başkanlık seçiminde yeniden aday olmayı düşündüğü ve Buruk’la uzun süre çalışmak istediği belirtiliyor.

Sarı kırmızılı camiada Okan Buruk’un takım üzerindeki etkisinden memnun olunduğu, yönetimin istikrarı korumayı hedeflediği konuşuluyor.