Bakırköy 10 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, sanık Ali Öztürk (47) SEGBİS ile bağlandı. Müşteki Gülsün Ç. ve mağdur kız çocuğu E.Ç. ise duruşma salonunda hazır bulundu.

"SADECE KENDİSİNİ SEVİP KONUŞTUM"

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ali Öztürk suçlamaları kabul etmeyerek mağduru tanımadığını belirtti. Mağdurun babasını tanıdığını söyleyen sanık, "Ben mağdura yönelik cinsel harekette bulunmadım. Sadece kendisini sevip konuştum" dedi.

"VİDEOYU İZLEYİNCE HABERİM OLDU"

Duruşmada söz alan mağdur çocuğun annesi Gülsün Ç. ise "Kızım markete gitmişti, dönüşte tacize maruz kaldığına dair herhangi bir şey anlatmadı. Karakoldan çağrılınca ve market çalışanlarının gösterdikleri videoyu izleyince haberdar oldum. Şikayetçiyim" şeklinde beyanda bulundu.

"PARA VERİP KİMSEYE SÖYLEMEMEM İÇİN TEHDİT ETTİ"

Mağdur çocuk E.Ç. ise sanığı tanımadığını, markete gittiğini, sanığın yanına geldiğini, nereli olduğunu sorduğunu, babasını tanıdığını söyleyip elini omzuna attığını anlattı. E.Ç. "Beni sıkıştırıp dudağımdan öptü, korktuğum için yardım isteyemedim, para verip beni kimseye söylememem için tehdit etti. Korktuğum için kimseye bir şey söyleyemedim. Görüntüler ortaya çıkınca aileme ve polise anlattım" dedi.

10 YIL HAPİS CEZASI

Beyanların ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme, sanık Ali Öztürk'ün 'çocuğa karşı cinsel istismar' suçundan 10 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.