Teknik direktör Ersun Yanal, Fenerbahçe'deki görevinden 1 Mart tarihinde ayrılmıştı.

Sarı lacivertli takım o günden sonra teknik direktör arayışına girişti ama hala bir sonuç alamadı. Koronavirüs süreci de sonuç alamamasında etkili oldu.

Herkes Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünü merak ederken Ersun Yanal'dan kafaları karıştıran bir açıklama geldi.

Haber Global'de canlı yayına katılan Yanal, önce koronavirüsü değerlendirirken, Bilim Kurulu'nun dediklerine uymak gerektiğini belirtti. 

Yanal, "Süper Lig ile ilgili benim fikrim, ne olursa olsun, Bilim Kurulu'nun yazılı ve kati neticelerle açıklamaları sonrası bu işin yapılması. Çok disiplinli davranmalıyız. Gerekiyorsa lig oynanmamalı. Hazırlıksız yakalanma öyle sonuçlara neden olabilir ki, belki de telafi edemeyeceğimiz sonuçlara yol açabilir. Burada keyfi kararlar alamayız. Tarih konusunda çok emin değilim, umarım herhangi bir kaza yaşamayız. Başta FIFA olmak üzere, UEFA ve diğer federasyonların alacağı ortak karar ve hedef içinde olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Yanal, "Lig tamamlanmazsa şampiyon ilan edilmeli mi?" sorusuna da "Bilim Kurulu'nun alacağı bir kararla, bitmeyen bir ligi tescil etmek çok mantıklı gelmiyor. Bitmemiş ligde şampiyon olmaz. Bugün oynanmamasına karar verilen bir ligin, şu andan itibaren şampiyonunu ilan etmek, bence çok mantıklı değil" cevabını verdi.

Yanal şöyle devam etti:

"Pandemi sonrasında Türk futbolunu son derece sorunlu günler bekleyecek. Avrupa'daki kulüplerin sorunlarıyla bizim sorunlarımız çok farklı. Ciddi ekonomik sorunların çözümleri nasıl olacak? Bu pandemi sonrasında bizi bekleyen ciddi bir süreç var."

Yanal, Fenerbahçe'deki teknik direktör arayışlarıyla ilgili olarak ise kafaları karıştıran bir açıklama yaptı.

Ersun Yanal, "Fenerbahçe benim için ayrı bir özel. Fenerbahçe'nin ihtiyacı olduğu her zaman ben Fenerbahçe'nin yanındayım. Bu bir gerçek ki hepimiz profesyoneliz. Fenerbahçe'ye kırgınlık olmaz. Benim için çok özel ve önemli bir yerde.
Fenerbahçe'nin önünde mücadele anlamında bir yol var, başkan Ali Koç ve ekibi bu mücadeleyi devam ettirecekler. Onlara destekte bulunmak gerekli.Umarım istedikleri düzeyi bir an önce yakalarlar" dedi.

Editör: Haber Merkezi