Fenerbahçe'deki görevinden ayrıldıktan sonra ilk kez konuşan teknik direktör Ersun Yanal, sosyal medyada katıldığı bir canlı yayın programında soruları yanıtladı. 

Başarı için ekip çalışmasının şart olduğunu belirten Yanal, "İyi bir altyapı eğitimi alanlar, sosyal psikolojik ortamda bulunduğunu, başarıyı hazmedecek önemli bir karaktere sahip olma. Ekibin buradaki önemi fark ediyor. Yetenek futbolcuyu bir yere kadar getirir. Ondan sonraki süreç mental hazırlık, sosyokültürel hazırlıkla devam eder" dedi.

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu'na yeterince şans verip vermediği ile ilgili bir soruya da Yanal, "Diyorsunuz ki 'genç oyuncuyu oynatalım' tamam oynatalım. Siz aynı anda yarışmak istiyorsunuz. Tamam oynatalım genç oyuncu tabi ki de önemli. Ama siz genç oyuncuyla kaybettiğinizde, o genç oyuncuyu da kaybedeceğinizi göz önünde bulundurmalısınız onu korumak için önlem almalısınız. Onun için kazanmalısın.  O kadar çok tezat bir bireyle uyumsuz bir felsefe anlayışı ortaya çıkıyor ki o zaman genç oyuncunun kaybedileceği alanlar artıyor" diye konuştu.

Yanal, "Fenerbahçe için sivil toplum örgütü dediğimde insanlar beni tiye alıyordu. Sivil Toplum örgütü toplumun sağlıklı kalması için çalışmalar yapmaktır. Gördüler şimdi. Şu sıkıntılı günlerimizde Fenerbahçe sivil toplum örgütü olarak görev yapıyor. Bütün kademelerde yer alan sivil toplum örgütlerinin çocuklarımıza yatırım yapması gerekiyor. Sivil toplum örgütü konusunda yeterli sayıya sahip değiliz. Çok daha fazla spor sivil toplum örgütüne sahip olmalıyız. Genç futbolcuların, sporcuların ve gelişim için bu önemli" ifadelerini kullandı.