Beşiktaş, Erzurumspor karşısında ilk yarıda zorlandı, ikinci yarıda ise golleri peş peşe sıraladı.

Siyah beyazlı takım böylece zirve yarışındaki rakiplerinin puan kaybettiği haftada aldığı bu galibiyetle büyük avantaj kazandı.

Maçın ilk yarısında taraflar gol pozisyonu yakalamakta zorlandı.

Ama ikinci yarıda 57. dakikada Ömer Şişmanoğlu'nun Necip'i düşürmesi oyunun rengini değiştirdi. 59. dakikada penaltı atışı kullanan Aboubakar fileleri havalandırdı: 1-0.

Erzurumspor, golden sonra beraberlik için atak yaparken, ani bir kontrataktan ikinci golü kalesinde gördü. Aboubakar'ın pasıyla bomboş durumda ilerleyen ve ceza alanına giren Mensah, daha da boş durumdaki Nkoudou'ya aktardı, bu futbolcuya da dokunmak kaldı: 2-0.

69. dakikada Ghezzal'ın sağ kanattan ortasına ön direkte Vida müthiş bir vuruş yaptı ve farkı daha da açtı: 3-0.

71. dakikada Rıdvan Yılmaz, Atiba Hutchinson, Vincent Aboubakar arasındaki üçlü paslaşma sonucunda ceza alanında topla buluşan Vincent Aboubakar, şutunu çekti ve durumu 4-0 yaptı.

Karşılaşma 4-0 tamamlandı.

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, İlker Takpak

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Necip Uysal, Welinton, Vida, Rıdvan Yılmaz, De Souza, Hutchinson (Dk. 75 Oğuzhan Özyakup), Ghezzal (Dk. 82 Atakan Üner), Mensah (Dk. 73 Dorukhan Toköz), N'Koudou (Dk. 73 Larin), Aboubakar (Dk. 82 Güven Yalçın)

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Farnolle, Hasan Hatipoğlu, Mehmet Murat Uçar, Osman Çelik, Kaan Kanak, Donald, Novikovas (Dk. 46 Rashad Muhammed), Gomes (Dk. 80 Sissoko), Obertan, İbrahim Akdağ (Dk. 69 Sadiku), Ömer Şişmanoğlu (Dk. 69 Emrah Başsan)

Goller: Dk. 59 (Penaltıdan) ve 71 Aboubakar, Dk. 63 N'Koudou, Dk. 70 Vida (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 12 Mensah, Dk. 38 Necip Uysal, Dk. 78 Vida (Beşiktaş), Dk. 36 İbrahim Akdağ, Dk. 79 Rashad Muhammed (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Editör: Haber Merkezi