16 Haziran 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SPOR Evren Turhan, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'u gelecek sezon için uyardı

Evren Turhan, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'u gelecek sezon için uyardı

Galatasaray, Trabzonspor’u 2-0 yenerek şampiyonluğa koşarken Evren Turhan’dan flaş açıklama: “Bu kaliteyle 10 yıl daha şampiyon olur.”

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşı karşıya geldiği Trabzonspor’u 2-0 mağlup ederek şampiyonluk yürüyüşünü sürdürdü. Sarı-kırmızılıların üstün oyunuyla sahadan galip ayrıldığı mücadele sonrası, spor yorumcusu Evren Turhan dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Turhan, Galatasaray'ın oyuncu kalitesine vurgu yaparken, diğer büyük kulüplerin gelecek sezon için ciddi hamleler yapması gerektiğini dile getirdi.

"Galatasaray’da Her Maçı Bitirecek Bir Yıldız Var"

Ekol Sports YouTube kanalında konuşan Evren Turhan, Galatasaray kadrosunun bireysel yetenekleriyle fark yarattığını belirterek, "Galatasaray’ın çok kaliteli ayakları var. Kötü oynadığında bile işi bitiren biri mutlaka sahneye çıkıyor. Bir gün Osimhen çözüyor maçı, ertesi gün Barış Alper Yılmaz, sonra Yunus Akgün... Bugün Morata çıktı ve maçı bitirdi," ifadelerini kullandı.

Galatasaray’ın sadece takım oyunu değil, bireysel performanslarla da galibiyetlere imza attığını vurgulayan Turhan, bu yapının uzun yıllar sürmesi halinde sarı-kırmızılıların Süper Lig’deki hâkimiyetini sürdüreceğini belirtti.

“Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor İyi Kadro Kurmalı”

Evren Turhan’ın uyarılarının odağında, Galatasaray’ın ezeli rakipleri vardı. Turhan, “Gelecek sezon Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un çok güçlü kadrolar kurması gerekiyor. Bu kaliteyle Galatasaray’la yarışamazsın. Büyük kulüplerden ricam, ne olur Galatasaray'la rekabet edebilecek seviyede kadrolar kurun. Yoksa bu gidişle Galatasaray 10 yıl daha şampiyon olur," diyerek Türk futbolunun rekabet dengesi açısından önemli bir çağrıda bulundu.

Turhan, ligde her hafta Galatasaray’ın puan kaybetmesi beklentisinin sağlıklı bir rekabet ortamı yaratmadığını belirtti. "Her hafta 'Acaba Galatasaray bu kez yenilir mi?' diye umut etmekle olmaz. Fark her geçen gün daha da açılıyor," diyerek Türk futbolunda seviyenin yükselmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *