Galatasaraylı futbolcu Omar, yılbaşı gecesi elinde patlayan havai fişekler nedeniyle gözlerini kaybetme tehlikesi nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

Sarı kırmızılı kulübün eski yöneticisi ve üyesi olan Habertürk yazarı Fatih Altaylı, konu ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Altaylı bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

Galatasaraylı Omar’ın elinde patlayan havai fişeklerin gözünde büyük hasar yaptığını ve futbolcunun Liv Hospital’a götürülerek ameliyat edildiğini biliyoruz.

Futbolcunun gözünü kaybetme tehlikesi hala sürüyor

Ve bunun nedeni Galatasaraylı yöneticilerin aymazlığı olabilir.

Yılbaşı gecesi saat 22.55’te Galatasaraylı yönetici Abdürrahim Albayrak, Türkiye’nin göz alanında uzman bir hastane zincirinin patronunu büyük bir panikle arıyor ve bir futbolcularının havai fişek patlaması sonucu gözünden yaralandığını acil müdahaleye ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Hastanenin tepe yöneticisi “Evi nerede ise en yakın hastanemize yönlendirin. Tüm hastanelerimizde nöbetçi göz hekimleri var. Böyle bir yaralanmada farklı tecrübelere sahip göz doktorlarının ortak hareket etmesi gerekir. İster Ataköy, ister Etiler, ister Anadolu yakası nereye yakınsanız hemen oraya alalım. Ameliyat gerekebilir. Ben de tüm doktorları oraya yönlendireyim” yanıtını alır.

Çünkü göz yaralanmalarında, özellikle de kimyasal maddeler nedeniyle meydana gelen bu gibi yaralanmalarda dakikaların önemi vardır.

Albayrak, futbolcunun Hadımköy’de oturduğunu söyleyince en yakın hastane olan Ataköy’deki hastanede gerekli hazırlıklar yapılır ve futbolcunun getirilmesi beklenir.

Ancak bir daha ne ses çıkar ne seda.

Futbolcu saat 00.15 gibi Ulus’taki Liv Hospital’a getirilir.

Göz alanında bir uzmanlığı olmayan, muhtemelen yılbaşı gecesi o saatte göz doktorunun bulunmadığı ve yaralanan futbolcunun evine en az yarım saat daha uzak bir mesafede olan bu hastaneye getirilmesi göz hekimlerine göre çok önemli zamanların yitirilmesine neden olmuş olmalı.

Muhtemelen reklam ve sponsor hastane grubunun tanıtımı uğruna, bir futbolcunun sağlığı yöneticiler tarafından tehlikeye atılmış gibi görünüyor.