İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SPOR Fatih Karagümrük Galatasaray maç özeti 1-3 geniş özet

Fatih Karagümrük Galatasaray maç özeti 1-3 geniş özet

Gabriel Sara şov yaptı, Aslan 3 puanı kaptı! Trendyol Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray, deplasmanda Fatih Karagümrük'ü 3-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılılar sahadan galibiyetle ayrıldı.

Maçın yıldızı Gabriel Sara oldu. Brezilyalı orta saha oyuncusu 1. ve 51. dakikalarda attığı gollerle takımına galibiyetin kapısını açtı. Victor Osimhen de 55. dakikada skora katkı sağladı. Fatih Karagümrük'ün tek golü ise 27. dakikada Barış Kalaycı'dan geldi.

Maçın özeti

Karşılaşma inanılmaz bir başlangıca sahne oldu. Daha 1. dakikada İlkay Gündoğan'ın uzun pasıyla ceza alanında buluşan Gabriel Sara, Balkovec'i ekarte ederek topu filelere gönderdi ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. Erken gol sarı-kırmızılılara moral verdi.

Ancak Fatih Karagümrük oyundan kopmadı. 27. dakikada hızlı gelişen bir atakta Serginho'nun pasıyla ceza alanında topla buluşan Barış Kalaycı, düzgün bir vuruşla Uğurcan Çakır'ı mağlup etti ve skoru 1-1'e getirdi.

İkinci yarıda Galatasaray tempoyu artırdı. 51. dakikada Sallai'nin sağ kanattan gönderdiği ortaya iyi yükselen Gabriel Sara, kafa vuruşuyla ikinci golünü attı ve takımını yeniden öne geçirdi. Sadece 4 dakika sonra İlkay Gündoğan'ın ortasında arka direkte topla buluşan Victor Osimhen, düzgün vuruşla skoru 3-1'e taşıdı.

Maçtan notlar

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yoğun fikstür nedeniyle orta sahada rotasyona gitti. Mario Lemina ve Leroy Sane'yi yedek bırakan Buruk, yerlerine İlkay Gündoğan ve Gabriel Sara'yı sahaya sürdü. Bu tercih büyük isabetli oldu.

Alman yıldız Leroy Sane, Süper Lig'de 10 maç sonra ilk kez yedek kulübesinde başladı. Bu sezon ligde forma giydiği 18 maçın 17'sine ilk 11'de başlayan 30 yaşındaki kanat oyuncusu, sadece Beşiktaş derbisinden sonra ilk kez yedeğe çekildi.

Sarı-kırmızılı taraftarlar Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maça beklenen ilgiyi göstermedi. Tribünlerde yaklaşık 5 bin Galatasaray taraftarı yer aldı.

Barış Alper Yılmaz gördüğü sarı kartın ardından cezalı duruma düştü. Genç kanat oyuncusu bir sonraki hafta Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

Puan durumu ve fikstür

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 46'a yükselterek liderliğini sürdürdü. Fatih Karagümrük ise 9 puanla son sırada kalmaya devam etti.

Galatasaray zorlu bir fikstürle karşı karşıya. Sarı-kırmızılılar 28 Ocak Çarşamba günü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City'yi ağırlayacak. Ardından 1 Şubat Pazar günü Süper Lig'de Kayserispor'u konuk edecek.

İlk 11'ler

Fatih Karagümrük: Grbic, Esgaio, Muhammed Kadıoğlu, Balkovec, Çağtay Kurukalıp, Doh, Berkay Özcan, Serginho, Larsson, Barış Kalaycı, Tiago Çukur

Galatasaray: Uğurcan, Sallai, Davinson, Abdülkerim, Jakobs, Sara, İlkay, Torreira, Barış, Osimhen, Yunus

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *