Başakşehir kulübünden ayrılan Arda Turan'ın adı bir süredir Galatasaray'la anılıyordu. Fatih Terim'le buzları eriten Arda için Terim'den onay çıkmış ancak araya başkan Mustafa Cengiz girmiş ve transferin gerçekleşmeyeceğini söylemişti. Bunun üzerine Terim ile Cengiz arasında soğuk savaş başlamıştı. 32 yaşındaki Arda ise ligler başlamadan bir takımla anlaşmak istiyor. Peki Fatih Terim Arda Turan transferi için son söz olarak ne söyledi?

Ara transfer döneminin en hızlı takımlarından biri olan Galatasaray'dan son dakika transfer haberleri gelmeye devam ediyor. Saracci, Onyekuru ve Sekidika'yı kadrosuna katan sarı kırmızılı ekipten günlerden konuşulan Arda Turan transferinde de sürpriz gelişmeler yaşandı. İşte transferdeki tüm detaylar...

Galatasaray’da Arda Turan sayfası yeniden açılıyor. Cim-Bom’un kısa süre içerisinde bu transferi bitirmesi bekleniyor. Başkan Mustafa Cengiz ve teknik direktör Fatih Terim’in farklı söylemleri sonrasında Arda’nın transferinin nasıl gerçekleşeceği merak konusu olmuştu. Ancak Terim, Arda Turan için son sözünü söyledi ve transferini istedi. (MİLLİYET / NEVZAT DİNDAR)

Medipol Başakşehir ile sözleşmesini fesheden tecrübeli futbolcuyu kadroda görmek isteyen tecrübeli çalıştırıcının bu konuda bastıracağı bildirildi. Başkan Mustafa Cengiz’in, veto etmesine karşın teknik kadrodan gelecek talebe kesinlikle olumsuz yanıt vermeyeceği ve transferi onaylayacağı öğrenildi.

Sarı-kırmızılıların Arda Turan konusunda stratejisi de belli oldu. Buna göre, Arda Turan konusunda oluşabilecek tepkiyi dikkate alan sarı-kırmızılılar, tecrübeli futbolcu konusunda tepkiyi aza indirmek için diğer transferleri bekliyor. Aslan, Arda’yı diğer yapılacak transferlerle beraber açıklayıp böylece paketten geçirmeye çalışacak.

Diğer taraftan Arda Turan’ın da bireysel çalışmalarını sürdürdüğü ve her gün 4-5 saat antrenman yaptığı öğrenildi. Tecrübeli oyuncunun, Galatasaray’da oynamak için çok heyacanlı olduğu belirtildi.

Son olarak Brezilya'da yayın yapan Globo'da çarpıcı bir iddia öne çıkarıldı. Arda Turan'ın kulüp aradığı ve Brezilya'nın ünlü kulüpleriyle temaslar yapıldığı savunuldu. Haberin detayında; tecrübeli oyuncunun Palmeiras ve Flamengo iki köklü Brezilya kulübüne önerildiği aktarıldı. Ancak şu anda herhangi bir resmi temasın olmadığı sadece öneri aşamasında olduğu bildirildi.

Kaynak: Sporx