Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Malatyaspor'u 3-1 yenmelerine rağmen şampiyonluğu kaybetmeleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

Fatih Terim'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Birçok unsurla beraber uğraşıyorsunuz. Oyuncularıma teşekkür ettim onlarla helalleşirken. Biz hiç bırakmadık. Çok da yaklaştık. Kısmet değilmiş...

- O kadar çok şeyle uğraştık ki... TFF ve kurullarına göğsümüzü germişken, TFF ve kurullarına teşekkür edenlerle bile karşılaşıyoruz. Her yerle ayrı uğraş, bir de içeriyle uğraş. Açıkçası bu yarışı çok önce bitirmemiz gerekirdi. Çok ciddi yaralar verdiler bize. Herkese rağmen olabilir miydik... Her şampiyonluğun 'buna rağmen' detayı vardır, bu şampiyonluğun bu detayları fazla olacaktı.

- Galatasaray'la gurur duyuyorum. Yalnızım dediğimde çok şey ifade ettim de maalesef anlamadılar. Rakiplerin hepsini tebrik ediyorum. Kolay değil. Herkes evindeyken biz televizyondaki aktörleri oynadık. Rakipler, hatta aleyhimize çalışanlar, düşmanlarımız bile bildiğimiz şeyler. İçtekiler daha tehlikeli. Galatasaray bunların hepsini aşmalı.

-Arkadaşlar, sezonun en civcivli, alevli, sıkıntılı zamanında oyunculara, hocalara söylenen şeyi olacak iş midir bunlar! Sonradan bunu çok güzel pazarlayıp, hırslandırıp falan yapmışlar. Çok ayıp şeyler. Biz bunları içimize attık. Terbiyemize nezaketimize uymaz. Galatasaray'ın başka sorunları var. Haziranda seçim yapacaksınız. Transfer ne zaman? Şu an 8-10 oyuncu bitti. Her şeye rağmen Şampiyonlar Ligi oynayacaksınız. Galatasaray'ın idari, teknik olarak yapılanmaya, yapılandırılmaya ihtiyacı var.

- Bu kadar borcun altında 5-6 başkan adayı müthiş, çok güzel. Ümit ederim herkes hazırlıklıdır. Herkes Galatasaray'ın problemlerini, derin olarak hakimdir. Çünkü 3 senelik gelip önemli kaynaklar bulmadan, enkazı temizlemeden bir yere gidemeyiz. Banka yetiş imdadımıza şekliyle Galatasaray hiçbir yere gitmez. Beyaz bir gömlekle sorunlar, problemler, çareler nedir bakmak lazım.

- Geçen hafta maç bitiyor, yayıncı kuruluşta sevgili kardeşim Güntekin Onay diyor ki, Malatya 9 maçtır 3 gol yemiyor diyor. Bir kulüpseniz, ben büyük kulübüm diyorsanız her şeye hakim olacaksınız. Ben anlamadım ne dediğini. 3 yedi şimdi. Lig beşincisi de 7 gol yedi. Biz hiç sorgulamadık. O yok. Bu ve buna benzer Galatasaray'a dokundurmamak gerek.

- Galatasaray, o kadar büyük bir camiadır ki her taşın altında bir Galatasaraylı çıkar. O büyüklük içerisinde davranmak lazım. Biz onları anlıyoruz. Galatasaray'a, hocasına, oyuncusuna kolay ilişilmemeli. Daha da iyi anlatacağım. Merak etmesinler. Benim abartmayacağımı, zaman zaman Galatasaray'ın hatrı için eksik söylerim.

- Bunlarla savaşmak bir kurumun yapacağı iş. Biz bunların hepsiyle, içeriyle de savaştık. O daha da tehlikeli. Geldiğimiz yer, benim hiç hoşlandığım bir yer değil. Şampiyon olmalıydık. Bir hata var ise en büyüğü benimdir. Haklarını helal etsinler.

Editör: Haber Merkezi