Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, PSV Eindhoven ile yarın yapacakları UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanş maçı öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı yaptı.

Terim, "Ümit ediyorum yarın takımımız iyi bir mücadele, tutkulu bir oyun ortaya koyar. 'Olsun elendik ama çıkıp harika bir mücadele örneği gösterdiler, modern futbol örneği verdiler' denmesini istiyorum. Tabii ki hiçbir şeyi bırakacak halimiz yok, her şeyi deneyeceğiz. Rakibimizin aldığı sonuç bize neredeyse çok az bir şans bırakıyor ama onu da deneyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Terim, rakiplerine 5-1 yenildikleri ilk maçla ilgili olarak "Bir strateji yaparsınız bazen bu da onlardan bir tanesiydi. Oyunu tutan, başta presi yapacaklarını bildiğimiz için oradan gol yemeden çıkan bir Galatasaray düşündük. 17. dakikada normal düzenimize döndük. Biz de şöyle bir huy vardır, o gün yeni neyse ona atıf yapılır, o gün de değişik olan üçlüydü. Kazansanız deha olarak çıkarsınız ama öyle bir niyetim yok. Biraz da bu soru beni geriye götürdü, çok sık konuşmadığımız için sanırım bazı şeyleri yanlış anlıyoruz, sosyal medyada, gazetede ne söyleniyorsa ona inanıyoruz. Esasında baktığımızda mayıstan sonraki duruma iyi bakmak gerek. Lig biter bitmez 11 oyuncu kaybettik. Etebo, Henry, Saracchi, Halil ve Gedson otamatik olarak kulüplerine döndüler. Mali sıkıntılarımız artı UEFA'nın bizi 3 yıl cezalandırmasından kaynaklanan ve bizim de mecburen kiralamak zorunda olduğumuz. Ve bu hep bana denk gelir, ağzımı açmam. Kötü şeyler Fatih Terim'e denk gelir ağzımı açmam. Bunun yanında Belhanda, Martin, Donk, Okan ve Şener de ayrıldı. Birdenbire ceza yemesine rağmen son iki hazırlık maçımızın en formda oyuncusu Oğulcan'ı da kaybettik. Lisans vermediler, en formda oyuncumuzdu. Özelikle atakta faydalanacağımız oyuncuydu. Bunlar yetmiyormuş gibi Yedlin ve Emre Akbaba korona oldu. 13-14 etti. Sağ bekimiz yok, orta sahamız sıfır, bir tane var o da Aytaç, 6 değil 8 denedim. Onun üçlü ve dörtlü ile alakası yok" dedi.

Sezonu açtıklarında hala başkanlık seçimimin yapılmadığını hatırlatan Fatih Terim, "Açıkçası ben ve başkanımız aynı fikirde, Galatasaray kısa vadeye kalite eklemek için bu finansal yükün altına girecek durumda değil. Zaman zaman okuyorum, şu oyuncular gelmiş hayır demişim. Alioski üç sene 7,5 milyon artı bonus olursa... Normal sol bek değil bu sene oynadı, orta saha oyuncusu. Tabi ki kabul etmem. Maçtan sonra boşuna üç yıl demedim, Galatasaraylılar beni anlayacaktır. Bu, 3 yıldan vazgeçtik demek değildir. Bu işin içinde ne bir şeyden vazgeçeceğiz ne de bir şeyleri denemekten vazgeçeceğiz. Burada elimdeki kadroyla PSV karşısında çıkıyoruz, en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bir maç içinde kimsenin başına gelmeyecek işler bizim başımıza geldi. Buna rağmen oyunu dengeledik." ifadelerini kullandı.

Terim, transfer gündemlerindeki Gedson Fernandes hakkında şöyle konuştu:

"Gedson Galatasaray'da çok mutlu oldu, biz de onu seviyoruz ancak bu sene Gedson'u vermek istemediklerini söylediler. Buna rağmen 1 Eylül'e kadar bazı şeylerin değişmesini bekliyoruz. Her an her şey olabilir ama son cümleleri buydu. Hatta Türkiye'den başka kulüplerin de talip olduğu haberleri vardı ama onun Galatasaray'dan başka yerde oynayacağını açıkçası düşünmüyorum. Biz her şeye hazırlıklıyız, cezamız da bitti. Öyle 3-4 transferle kalmayacağımızı da söylemek isterim. Çünkü aşağı yukarı 20'ye yakın oyuncu boşalttık. Daha da olacak, ben çok net olarak tabi ki başarı istiyorum. Galatasaray ile her sene şampiyon olsam yetmez, hatta bunun da esprisini yaparız her sene şampiyonluklar önemlidir ama en önemli bu sene. Tabii ki başarı çok önemli ama bizim anlayışımız Galatasaray'ın geleceğin inşa etmek. Yol üzerindeki kilometre taşlarından ciddi bir miras bırakmak istiyorum. Ciddi bir jenerasyon bırakmak istiyorum."

Fatih Terim, "Ghezzal'ı sizin istemediğiniz yönünde haberler çıktı. Bu doğru muydu?" sorusunu ise "Hayır tam tersi Ghezzal'ı çok istedim. Başkan da istedi. Şahsi oyunculara girmek istemiyorum ama bu tip şeyler spekülasyonu çok oluyor. Geçen sene her gittiğimiz deplasmanda olağanüstü seyirciyle karşılaştık yasak olmasına karşın. Bizim seyircimizi niye almıyorsunuz dedim, rica ettim. Ne olursunuz dedim, ben istememişim dediler. Benden teyit ettirmeden bu tip dolaşan şeylere ne siz ne de Galatasaraylılar itibar etmesin. Sonunda böyle söylediğiniz zaman doğrusu meydana çıkıyor. Çünkü ben kamuoyu önünde konuşuyorum." şeklinde yanıtladı.

Editör: Haber Merkezi