Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Giresunspor maçında takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na kafa ve yumruk atan Marcao ile ilgili açıklama yapkı.

Terim, UEFA Avrupa Ligi'nde Randers ile oynayacakları maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında Marcao ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

- Marcao bir hata yaptı ve cezasını da çekiyor. Daha da çekecekmiş gibi görünüyor. 

- Değerlerimizden taviz vermek, kulüp çıkarlarımız neyse o yönde ilerleyeceğiz.

- Kosecki ve Felipe Melo olayları deniyor. Her antrenmanda, soyunma odasında çeşitli hadiseler olur. Ancak bunlar bizim alanımızdır. 

- Biz kimseden bir şey saklamıyoruz. Galatasaray kimsenin dediğiyle hareket etmez.

- Kulübün açıklaması gayet net. Eğer Marcao ile ilgili bir karar verilecekse bunu başkan, yönetim ve ben veririm. 

- Marcao şu an bizim oyuncumuz. Kulüp gerekli açıklamayı yapmıştır. Marcao da dün özür dilemiştir ve cezaya itiraz etmeyeceğini söyleyecek kadar akil davranmıştır.

- Marcao bizim oyuncumuz ve nereye kadar bu değişim devam edecek. Eylül'ün 7'sine kadar... Zaten bizim bir transfer tasarrufumuz var. Futbol dinamik bir oyun, her şey değişebilir. Hiç kimsenin baskısıyla, söylemiyle Galatasaray hareket etmez. Başkanımız, yönetim kurulumuz hep beraber otururuz, en son kararı da başkan verir ve çıkıp bu karar anlatılır.

- Marcao ile Kerem arasında 2 yaş fark var. Kerem'in ailesinden de Kerem'den de özür diliyor. hepimiz hata yapıyoruz. Kerem'i de toparlayacağız. Olmaması için her şeyi yapardık ancak bireysel hataların önlemi yok. Bunun disiplinle bir alakası yok.

- Marcao ile görüşmedim. Kerem'i de arkadaşları ve tüm Galatasaraylılar en iyi şekilde teselli ettiler. Ancak yapan da yapılan da bizim oyuncumuz. Onlara ne yapacağımıza biz karar veririz.