Spor toto süper ligin ilk yarısında beklediği sonuçları alamayan Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim kolları sıvadı. Kurt hocanın bir süredir aklında olan projeyi hayata geçirdiği öğrenildi. 

Zirvede yer alan Sivasspor'la arasında 10 puan bulunan ve ilk yarıyı yedincilikle kapatan Sarı Kırmızılıların yaş ortalaması, Terim'i harekete geçirdi. Bundan böyle oyuncuların geçmişlerine değil geleceklerine bakmak isteyen teknik yönetim, rotasını Almanya ve Hollanda'nın 1. ve 2. liglerine çevirdi. Bir sonraki sezon uygulanması beklenen yabancı kontenjanını da düşünen Terim, çareyi gurbetçi topçularda arayacak.

PROJE İÇİN ÖZEL SCOUT EKİBİ

Fatih Terim'in bu projesi için özel bir scout ekibiyle anlaşıldı. Mesainin ilk gününden beri scout ekibi Almanya ve Hollanda'nın 1. ve 2. liglerinde top koşturan gurbetçileri sezon bitimine kadar takip edecek. Oyuncularla ilgili detaylı rapor hazırlanarak Fatih Terim'e iletilecek. 

UZUN SÜRELİ İMZALAR ATILACAK

Scout ekibinin verdiği bilgi ve hazırladığı rapora göre Terim, Sarı Kırmızılıların enerjisine en çok uyan oyuncuları belirleyecek. Bu oyuncularla uzun süreli imzalar atılacak. Takım iskeletini bu şekilde yapmak isteyen Terim, kısa süre içerisinde girişimlere başlayacak. Yeni transfer dönemi içerisinde uygulanması düşünülen plana göre bazı tecrübeli ve nispeten yaşlı oyuncular ise Süper Lig ekiplerine kiralanacak. Öte yandan Kurt Hoca'nın milli takım antrenörüyken gurbetçi topçular ile ilgili detaylı çalışmaları olmuştu. 

Editör: Haber Merkezi