Galatasaray'ın eski futbolcusu Suat Kaya, pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi açıklamalarda bulundu.

Radyospor'a konuşan Kaya, "Fatih Terim başkan olursa en iyi Galatasaraylıyı oraya hoca yapacaktır. Fatih Terim Galatasaray’ı çok seviyor. Hayatının 40 senesini Galatasaray’a verdi. Fatih Terim’in de hayalinde başkanlık var” ifadelerini kullandı.

Suat Kaya, derbi için de şöyle konuştu:

"Galatasaray ilk 6 haftayı inanılmaz geçirdi. Fenerbahçe bakalım seriyi durduracak mı? Bu derbi çok saldıranın ve isteyenin olacak. Herkesin mutlu olacağı bir derbi olmayacak. Kadıköy derbilerde başka bir şey oluyor. Bu tüm Fenerbahçe’nin hedef maçı. Sezonu kurtaracakları bir maç. Galatasaray için bu maç seriyi sezon sonuna kadar devam ettireceği bir maç olabilir. Şu isim öne çıkacak diyemiyorum. Ben Galatasaraylı olduğum için biz her yere kazanmaya gideriz. İki takımda çok iyi bir formda değil. Uzun süre sakatlıktan dönen oyuncular formda. Oyun stratejisi nasıl olacak bilmiyorum ancak 2 takımda baskılı oynamaya çalışacak. İşte o aralarda sinirlerine hakim olan oyuncu grubu ayakta kalacaktır. 2 haftadır ortamı geren açıklamalar oyunculara yansıyır. Bu takım hak etti kazandı desinler. Öyle bir maç istiyorum. 1999’daki maçta bu galibiyetin 21 yıl süreceğini bilmiyorduk. Ama 21 yıl sabrettiğimize göre epey sabırlıymışız. Futbol savaş değil. Maç kazanırsın, dua edersin ancak bu bir savaş değil. 3 neticeli bir oyun bu. Ben şunu diliyorum. Hak etti ve kazandı densin. Benim gönlümden geçen Galatasaray’ın kazanması. Muslera çok formda ve çok iyi bir kaleci. Altay yeni yetenek. Altay’da çok iyi bir kaleci. Kimse kimseden iyi diyemem. Her iki kulübe de başarılar diliyorum."

Editör: Haber Merkezi