Koronavirüs tüm dünyayı dehşete düşürmeye devam ederken, Türkiye'de de etkisini hissettiriyor.

Spor dünyasından koronavirüse yakalanan ilk isim Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim olmuştu.

Terim, koronavirüsün ortaya çıkmasına rağmen Beşiktaş'la oynadıkları derbinin seyircisiz de olmasına rağmen ertelenmemesine büyük tepki göstermiş, Türkiye Futbol Federasyonu'nu sert bir dille eleştirmişti.

Bu maçın ardından bir kaç gün sonra Terim'in koronavirüs testinin pozitif çıkması gözleri TFF Başkanı Nihat Özdemir'e çevirmişti. Ancak Özdemir, şu ana kadar bu konuda bir açıklama yapmadı.

Terim'in koronavirüs nedeniyle tedavisi devam ederken, Sabah gazetesi yazarı Levent Tüzemen çarpıcı bir iddia ortaya attı. Tüzemen, Terim'in normal hayata dönmesi halinde teknik direktörlüğe devam edip etmeyeceği konusunun gündeme geleceğini ileri sürdü.

Tüzemen, şunları yazdı:

Öncelikle Fatih Terim'e geçmiş olsun diliyorum. Terim, zihinsel olarak inatçı ve savaşmayı seven bir insan. Tedavisi olumlu sonuçlanır ve normal hayata dönerse, teknik adamlığa devam edip etmeme konusunda kararı ailesi verecektir.
Bütün dünyayı evine hapseden Koronavirüs, bence insanların yaşamını bir daha gözden geçirmesine neden olacaktır.
Terim de radikal bir karar alarak artık sahalarda olmamayı tercih edebilir. Sonuçta G.Saray, Fatih Terim gibi bir değerini teknik adam olarak olmasa da yönetici olarak kullanabilir. Fakat doğmamış çocuğa don biçmeyelim; iyileştikten sonra, 'teknik adamlığa devam etmek istiyorum' derse G.Saray'ın kapıları kendisine ardına kadar açık olur.
Çünkü Terim'in yaşı teknik adamlık yapma konusunda çok müsait. Ama bırakırsa kendisinin işaret edeceği bir isim G.Saray'ın başına geçmelidir. Çünkü Terim'in G.Saray'da oluşturduğu bir futbol anlayışı vardır. Ancak bunu devam ettirecek isimler G.Saray'a hoca olabilir.

Editör: Haber Merkezi