Türk futbolunun kalbi yarın Kadıköy'de atacak. Türk futbolunun iki devi Fenerbahçe ile Galatasaray, şimdiki Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papaz'ın Çayırı" olarak adlandırılan sahaya 17 Ocak 1909 tarihindeki maçla başladıkları rekabette 391. kez karşı karşıya gelecekler.
111 yıllık rekabette Fenerbahçe 146, Galatasaray 123 galibiyet aldı, 121 maçta taraflar berabere kaldı. 
Fenerbahçe'nin attığı 535 gole, Galatasaray 485 golle karşılık verdi. 

Teknik adamların kader sınavı

Bu akşamki maç iki takımın teknik adamı için de kader sınavı. Yani adeta "Var mısın, yok musun?" sorusunun cevabının verileceği bir maç. Şöyle ki:
ERSUN YANAL: Fenerbahçe'deki görevi tehlikede. Kaderi bu derbiye bağlı. Kazanırsa görevine devam etmesi için yeşil ışık yanacak. Sarı lacivertli takım da zirve yarışında kalacak, şampiyonluk umudunu kalan haftalara taşıyacak. Kaybederse takımı yarıştan kopacak, kendisi de büyük bir olasılıkla görevinden olacak. Üstelik 21 yıl sonra Kadıköy'de Galatasaray'a yenilen takımın teknik direktörü olarak tarihe geçecek.
FATİH TERİM: Galatasaray bu maçtaki sonuca göre şampiyonluk yarışında ya var olacak, ya da zirvenin uzağında kalacak. Fatih Terim kazanırsa 21 yıl önce Kadıköy'de kazanan son teknik direktörlüğünün yanı sıra 21 yıl sonra kazanan ilk teknik direktör de olacak. Kaybederse şampiyon olabilmesi için yarıştaki diğer takımların puan kaybetmesini beklemek zorunda kalacak.
İki takım için kader maçı var yarın akşam. Aynı zamanda iki teknik direktör için de.
Kim gülecek, kim üzülecek?
Bakalım 391. derbi tarihe nasıl geçecek?

Editör: Haber Merkezi