Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 3 Temmuz davasıyla ilgili verilen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Abdullah Başak, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ahmet Çelebi'ye berat kararlarının Yargıtay tarafından onanmasıyla ilgili açıklamalada bulundu.

Koç, şu ifadeleri kullandı:

- Beklediğimiz karar çıktı. 27 Aralık 2021 tarihi, Fenerbahçe'nin tarihi günlerinden biridir. 3 Temmuz 2011'de başlayan süreç, tam 10 sene sonra zaman aşımına birkaç ay kala nihayet açıklanmıştır. Bunu büyük bir sevinçle karşılıyoruz. Her zaman 'Haklıyız' dedik ama bu süreci buraya getirene kadar büyük bir mücadele verdik. Bugün hukuksuzluğa karşı, hukukun galip geldiği bir gündür. Hakkı yenenler, kazanmıştır.

- Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun. O günlerde çok yalnız bırakıldık. Bu camia, kendi duruşuyla, kendi gerçekleriyle yapayalnız dimdik ayakta durdu. Başka camialar bunu yaşasaydı bu kadar sağlam duramazdı. Fenerbahçe, 7'den 77'ye müthiş bir mücadele verdi. Fırtınalar, tekneyi yıpratır ama güverteleri de temizler. Bizde de aslında bu oldu. Çok büyük darbe yedik ama güvertede pislik kalmadı.

- Stadyumda, sokaklarda, adliyelerin önünde, Silivri'de mücadele verdik... Gaz yedik, dayak yedik, aşağılandık ama hiçbir zaman yılmadık! Masumiyetimiz hukuk kararıyla kanıtlanmıştır. Artık kimse lama cimi etmesin. Bazı kesimler bir karar vermeli. Yüce Türk adaleti, bu kesimlerin bir karar vermesi lazım. Terör örgütünün mü, devletin mi yanında olacaklar.

- Bundan sonra da mücadele var, bu iş bitmiyor. Bu terör örgütünün bize yaptıklarından faydalanan, Fenerbahçe yerde, biz de vuralım diyen bir sürü insan oldu. TV'lere çıkan, bu terör örgütünün yanında duran, övgüler düzen bir sürü insan vardı.

- Sayın Cumhurbaşkanım, içiniz rahat olsun. Biz aynı şekilde duruşumuzdan hiç taviz vermeden, hayatımız ve yolumuza kendi ilkelerimiz, değerlerimiz çerçevesinde devam edeceğiz. Bu süreçte sizin de göstermiş olduğunuz liderlik önemlidir. Biz mektup yazdık Cumhurbaşkanımıza, bu sürecin 10. yılında. Kendisi de sağ olsunlar, mektubumuza cevap verdiler. O mektupta da çok kıymetli ve değerli sözler yer almaktadır. Satır aralarında çok önemli mesajlar var.

- Ben Cumhurbaşkanımıza buradan saygıyla, sevgiyle şükranlarımı sunuyorum. Bu mektup çok değerlidir. Tarihi niteliği vardır. Müzemizde her zaman yer alacaktır. Yaşadıklarımızı çok güzel özetleyen bir mektuptur.

- Bu camianın, başkan Aziz Yıldırım önderliğinde kenetlenerek bu süreçten camiasını, kulübünü ipten nasıl aldığının müthiş bir hikayesi vardır. Çarşaf çarşaf çıkıyordu. Başkanımızın soruşturma fotoğraflarını yayınladılar. Hiçbir şekilde Fenerbahçe'ye reva görülen muamele kabul edilmesi, hazmedilmesi mümkün olamaz. Biraz vicdanı, merhameti olan kimse bunu kabul edemez.

- Fenerbahçe neler çekti ama şimdi bunu yapanlar da çekecek. Şimdi hesap zamanı. Bu kupa bizimdir, zaten bizimdi ve bizimle de kalacak artık bunları geçelim. Futbol bir oyun sonuçta. Daha fazla gençlerimize zarar vermeyelim, sorumlu davranalım, hazmedelim ve hayatımıza devam edelim. Benim dediğim hesap zamanı, sadece finansal açıdan değil, manevi açıdan ki bu daha da önemli. Biz, bunun peşinden koşmazsak sorumsuz davranmış oluruz. Ben buna helalleşme diyorum.