Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Başakşehir maçından sonra açıklamalar yaptı. Pereira, yenilginin nedenini açıklarken, "Fizik ve kafa olarak burada değildik" itirafında bulundu.

Pereira, şunları söyledi:

- Tabii ki Sivas maçı bu maçtan çok farklıydı. Sivas maçını kazanabilirdik. O maç ile bu maç arasında Almanya’da oynadığımız maç vardı. O maç ağır geçti ve o maçın faturasını ödedik. Beden olarak buradaydık ama fizik ve kafa olarak burada değildik. Vücudumuz ve kafamız ferah bir şekilde sahada değildi. 

- Kaliteli ve baskılı oynayamadık. Almanya’daki maçtan sonra bir de seyahat yorgunluğu vardı. Normal koşullarda bu maçı kazanabilirdik. Takımım yorgundu. Kaliteli bir oyun ortaya koyamadık ama ikinci yarı skoru değiştirebilirdik. Ancak yorgunluğun kurbanı olduk.

- Almanya’da oynadığımız maçın mental anlamda yorucu olduğunu da söylemiştim. Oradaki maç da yüksek konsantrasyon erektiren bir maçtı. Mental olarak yorulduğunuzda sahada zor reaksiyon gösterirsiniz. Ama perşembe günü bir maçımız daha var. Biraz daha dinlenme şansımız olacak. 

- Başkan soyunma odasına geldi. Soyunma odasında bizi teselli etmeye çalıştı. Ama o da mental olarak yorgunluğumuzun farkında. Başkan da oyuncuların morali düşmesin ve teselli etmek için geldi. 

- Bugün kalitemizi sahada sergileyemedik ama bugün sezon başından bu yana 14. maçımızı oynadık. İlk defa bir maç kaybettik. Bu maç için çok dinlenemedik. Ama bizim istedğimiz her zaman kalitemizi ortaya koymak. Rakip 1-0 öne geçtikten sonra kapandı, daha sonra da maçı kazandı. Maçın özeti buydu.

Editör: Haber Merkezi