Fenerbahçeli Vedat Muriç'in Gaziantep ile yapılan lig maçında bilinçli kart gördüğü gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesine sarı lacivertliler büyük tepki gösterdi. 
Teknik direktör Ersun Yanal, "Fenerbahçe, bir oyuncusunun olmaması yüzünden ağıt yakacak değil. Bir oyuncu yok diye sahada olmayacak değiliz. Büyük bir kulübüz ama herkes şunu iyi bilmelidir, Sayın başkanımız Ali Koç'un yaptığı açıklamalardaki satır araları doğru okunmalı. Bunları doğru okuduğumuzda Fenerbahçe'yle ilgili yapılan yorumlar daha net açıklanacaktır. Niyet okuyuculukla bir karar vermek ne kadar doğru, bakacağız, kararı göreceğiz" dedi.

'GÜLÜNÇ BİR KARAR'

Fenerbahçe yöneticisi Alper Pirşen, Vedat Muric'in PFDK'ye sevk edilmesinin kendileri açısından gülünç olduğunu söyledi. Pirşen şöyle konuştu: 

"Biz 5 değil, 10-15 cephede savaşabilecek güçte bir kulübüz. Her gün yeni bir gündemle bizim karşımıza geliniyor. Futbol federasyonunun yaklaşık 6 aydır baş hukuk müşaviri yok. Bu sevki yapan birim hukuk kurulu diye söyleniyor ama hukuk kurulu diye bir şey aslında resmiyette yok. Dolayısıyla bu hukuk müşavirliği içindeki bir disiplin komiserinin yaptığı iş. Bildiğim kadarıyla disiplin komiseri nispeten kıdemsiz bir komiser ve bu birimin bir başı yok. Biz buradan şunu anlıyoruz. Buranın başsızlığından birileri fayda mı çıkartmaya çalışıyor. Yani acaba bu başsızlıkta birileri at mı koşturmaya çalışıyor. Benim gerçekten artık şüphelendiğim bir konu. Futbol federasyonu baş hukuk müşaviri olmayacak bir kurum değil. Haliyle bu sevk bizim açımızdan gülünç. Konunun daha fazla ileri gitmeyeceğini düşünüyoruz çünkü her disiplin sevki cezayla sonuçlanır diye bir şey yok. Şu var bu bir aklanma imkanı olarak algılayalım bunu. Vedat istese çok daha farklı hareketlerle maç 2-0 olduktan sonra oyundan atılabilirdi. Bu niyette bir futbolcu değil. Profesyonelliği tartışılmaz bir oyuncu. İkincisi Fenerbahçe forması giyen futbolcu böyle şeylere tenezzül etmez. Ama görüyoruz ki bizim sabrımız mı test ediliyor yoksa dirayetimiz mi test ediliyor bilmiyorum ama biz gideriz PFDK'de de savunmamızı yaparız. Ben Vedat'ın buradan herhangi bir ceza alacağını düşünmüyorum."