Kulüplerimiz ne aldıkları futbolcularının bonservislerini gününde ödeyebiliyorlar, ne de maaşlarını. Ama yine dünya yıldızlarını almaktan ediyorlar. Son örnek Ferdi Kadıoğlu. Hollanda kulübü FIFA'ya başvurdu

NİJMAGEN'DEN FERDİ AÇIKLAMASI

Borç batağında olan kulüplerimiz "Ayranı yok içmeye, atla gider bilmem nereye" misali yine pahalı transferlerden söz etmeye başladılar. Ama şimdiye kadar ne aldıkları futbolcuların bonservislerini gününde ödeyebildiler, ne de maaşlarını. Son örnek Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu. Kadıoğlu'nun geldiği Hollanda'nın Nijmegen kulübünün açıklama yaptığı ortaya çıktı.

FIFA'DA REKOR SAYIDA DOSYA

Türk kulüpleriyle ilgili FIFA'da rekor sayıda dosya bulunuyor. Hepsi de ödenmeyen paralarla ilgili. Nijmegen idari direktörü Wilco van Schaik, Ferdi'nin bonservisinin yarısının ödenmediğini belirterek "Avukatlarımız çözmeye çalışıyor. Bu iş Türk kulüplerinde daha fazla oluyor. Böylesi büyük bir kulüp yapması gereken ödemeyi yapmıyor. FIFA'ya şikayette bulunduk" dedi.

BABEL DE ŞİKAYET ETMİŞTİ

Galatasaraylı Babel de geçen ay içinde ücretinin ödenmediğini belirterek Galatasaray'ı şikayet etmişti. Beşiktaş'ta geçen sezon Quaresma ile aynı sorunu yaşamıştı. Geçen hafta içinde Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro) Türk kulüpleriyle sözleşme yapmak isteyen oyunculara dikkatli olması ve önlemler alması konusunda çağrıda bulunmuştu.

Editör: Haber Merkezi