Türk futbolunun kalbi pazar akşamı Kadıköy'de atacak. İki dev; Fenerbahçe ile Galatasaray, Ülker Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Taraftarlar pazarı bekliyor ama taraflar açısından derbi mücadelesi şimdiden başladı bile. İnce hesaplar yapılıyor, maçın sadece sahada oynanmayacağı belli oluyor.

Ali Koç'un hamlesi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, derbi öncesi basın toplantısı düzenledi. Koç, aleyhlerine yapıldığını iddia ettiği hakem hatalarını bir videoda gösterdi, ardından da hakemlere ve Futbol Federasyonu'na eleştiriler yöneltti.

Bunda amaç hiç kuşkusuz pazar günkü maç öncesi aleyhlerine olabilecek hataları hakemleri psikolojik etki altına alarak önlemekti.

Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in Fenerbahçe'de 18 yıl yöneticilik yaptığını da hatırlattıktan sonra sert eleştiriler yöneltti.

Koç sadece bunu da yapmadı, Samandıra Tesisleri'ne giderek takımın antrenmanını izledi, teknik direktör Ersun Yanal ve futbolcularla bire bir görüşmeler yaptı.
Bunların hepsi maçın kazanılması için yapılmış hamlelerdi.

Terim ve Zorlu!

Galatasaray cephesinde de durum farklı değil.

Başkan Mustafa Cengiz, daha önceleri Ali Koç'a yönelik sert eleştirileri bu kez yumuşattı. Hatta "Fenerbahçe bizim düşmanımız değil" dedi. Bundaki amaç

Kadıköy'deki maçta tribünlerin ateşini düşürmekti elbette. Gerginliğin baskı yaratacağını, baskının da aleyhlerine olacağını biliyor.

Ayrıca önemli bir karar da Fatih Terim aldı.

Terim, Ali Koç'un federasyon başkanı Nihat Özdemir ve MHK Başkanı Zekeriya Alp'le Zorlu AVM'de yaptığı görüşmeyi öğrendikten sonra "Anlaşıldı ikinci yarı çok ZORLU geçecek"diye mesaj atmıştı. Bunu yaparak MHK'nin ve federasyonun Fenerbahçe tarafında olduğunu ima etmişti.

Bunu futbolcularına da anlattı Terim. Hatta dev maç öncesi bir adım daha attı ve maç öncesi takımı Zorlu AVM'nin içindeki otelde kampa almaya karar verdi.

Burada bir kez daha anlatacak demek ki futbolcularına kendi bakış açısıyla durumu.

Böylece futbolcularını dolduracak! En iyi yaptığı işi yani konuşarak motive etmeyi yapacak yine.

Derbi pazar günü oynanacak.

Ama görülüyor ki şimdiden başladı mücadele.

Bakalım sonuçta kim kazanacak?

Editör: Haber Merkezi