1999'dan beri Kadıköy'de kazanamayan Aslan, şeytanın bacağını dün akşam kırdı. Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanan maçta Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek yakalanan seriyi de bozdu. Ancak maç sonunda çıkan iddialar ortalığı karıştırdı. Sosyal medyada dolaşan iddialara göre hakem Halil Umut Meler, maçın tekrar olmasını gerektirecek bir kural hatası yaptı.

İddialara göre, oyuncu değişikliği işareti yapıldıktan sonra Belhanda-Ahmet Çalık değişikliği kesinleşmiş oldu. Ancak Meler, Belhanda'yı oyun alanının içine çağırarak kırmızı kart verdi, Galatasaray 10 kişi kaldı. Ahmet Çalık ise oyuna giremedi.

A Spor'da dile getirildi

Sabah saatlerinde Çiğdem Ceylan'ın sunduğu Sabah Spor'u programına konuk olan Turgay Demir, Fenerbahçe Galatasaray maçı için flaş bir iddaa da bulundu. Demir, Belhanda'nın atıldığı pozisyonla ilgili kural hatası olduğunu ileri sürdü. 

'Kural hatası yok'

Hakem Umut Meler'in kural hatası yaptı iddialarına güvenilir bir kaynak şöyle cevap verdi:

"Belhanda'ya verilen kırmızı kart esnasında oyun başlamamıştı. Dolayısıyla Belhanda'ya verilen kırmızı kartta kural hatası yok. Eğer Ahmet Çalık oyuna girmiş ve maç başlamış olsaydu kural hatası olabilirdi"

Editör: Haber Merkezi