Fenerbahçe, Emre Belözoğlu yönetiminde ilk maçında çıktığı Denizlispor'u zor da olsa yenmeyi başardı. 

Sarı lacivertli takım bu sonuçla Galatasaray'ı geçerek ikinci sıraya çıkarken, lider Beşiktaş'la arasındaki puan farkını da 2'ye indirdi.

18. dakikada Yukatel Denizlispor gole yaklaştı. Sagal'ın orta sahadan uzun pasında savunmanın arkasına hareketlenen Sacko'nun ceza sahası içi sağ çaprazında uygun durumda yaptığı vuruşta son anda topun önüne geçen Szalai, kritik bir müdahalede bulundu ve meşin yuvarlak kornere çıktı.

44. dakikada Sinan Gümüş'ün ceza sahası içi sol çaprazından çıkardığı şutta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Fenerbahçe'nin topa daha fazla sahip olmasına rağmen fazla pozisyon üretemediği, Denizlispor'un da ani ataklarla gol bulmaya çalıştığı ilk yarıda iki takım da skor tabelasını değiştiremedi. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlandı.

Fenerbahçe, ikinci yarıya baskılı başladı ve özellikle kanat akınlarıyla pozisyon aradı. 65. dakikada da aradığı gole ulaştı. Caner'in sağdan kullandığı korner atışında ceza alanına gönderdiği topa Samatta kafayı vurdu ve fileleri havalandırdı: 1-0.

85. dakikada korner organizasyonunda İrfan Can topu filelere yolladı ancak gol ofsayt gerekçesiyle VAR tarafından iptal edildi.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 1-0 galibiyetiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi