Fenerbahçe, Hatay'da Hatayspor'u 2-1 yendi ve maç fazlasıyla ligde liderliğe çıktı

Sarı lacivertli takım daha 3. dakikada gole yaklaştı. Sol çaprazdan Rossi'nin şutunda top üsten auta çıktı.

11. dakikada bu kez Hatayspor tehlikeli geldi. Sol alandan savunma arkasına atılan topla hareketlenen El Kaabi topu yakaladı ve kaleci Altay'ı sol ceza sahasının dışında geçtikten sonra ceza sahası içerisine ortasını gönderdi. Altay henüz kalesine gelemeden Diouf kafasını vurmak istedi ancak Szalai, Hataysporlu futbolcunun topa düzgün vurmasına izin vermedi.

17b dakikada sağ kanatta Valencia, topla birlikte çizgiye indikten sonra ortasını yaptı. İçeride boş pozisyonda olan Rossi dokundu ve topu filelere yolladı: 0-1. Uruguaylı futbolcu Fenerbahçe formasıyla ilk golünü kaydetti.

21. dakikada Fenerbahçe bir kez daha gole çok yaklaştı. Sol kanattan Muhammed - Rossi paslaşması sonrasında top Muhammed'de kaldı. Ceza sahası sol çaprazında Muhammed, Mert Hakan'a pasını gönderdi. Mert Hakan topu kontrol etti, döndü, vurdu ancak kaleci Munir gole izin vermedi.

30. dakikada Fenerbahçe sağ köşeden Mert Hakan ile korner kullandı. Ceza sahasına gelen topa Valencia kafasını vurdu filelere gitmek üzere olan topa Novak dokundu ve sarı lacivertlileri 2-0 öne geçirdi.

45. dakikada Vitor Pereira tacı önce Fenerbahçe'ye sonra da Hatay'a veren hakem Abdülkadir Bitigen şiddetli itiraz ettiği için sarı kart gördü.

57. dakikada Berisha'nın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Valencia şutunu attı ancak Munir gole izin vermedi.

58. dakikada Hatayspor gole çok yaklaştı. Ceza sahası sağ dışta Traore topu önüne çekti, şutunu attı ancak son anda Altay topu kornere çeldi.

70. dakikada Fenerbahçe çıkarkan topu kaptırdı. Kamil Ahmet, ceza sahasının arkasında yer alan Saint-Louis'ye ortasını yaptı. Fransız oyuncu topu kontrol ettikten sonra Altay'ı mağlup etti ve durumu 2-1 yaptı.

90. dakikada Sağ kanattan Osayi Samuel arka direkte boş pozisyonda olan Serdar'a pasını attı. Serdar boş kaleye şutunu çekti ancak top direkten geri döndü.

Sarı lacivertli takım sahadan 2-1 galip ayrıldı.
 

Editör: Haber Merkezi