Fenerbahçe'de başkan Ali Koç'un teknik direktör arayışları sürerken, Habertürk yazarı Serdar Ali Çelikler, çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Çelikler'in yazısından öne çıkan bölümler şöyle:

- Başkan Ali Koç, 1 Haziran'da "Haziran'ın 3. haftasında hoca belli olur" dedi. Aynı gün hoca için "Bielsa kalibresi" ifadesini kullandı.
Bir kaç gün sonra resmi siteden "Beklentiyi yükseltmeyin" açıklaması yapıldı. Haziran'ın 3. haftasına geldiğinde "Hafta sonu seçim var. 28 Haziran Pazartesi açıklayacağız hocamızı" dedi. 28 Haziran'da ise "Bize bir kaç gün daha süre.." diye bir resmi bildirim yayınlandı. Başkan'ın Bütün Adamları! "Cuma-Cumartesi belli olur" dedi. Bugün 2 Temmuz Cuma ve açıklanması muhtemel bir hoca yok.

- Eğer Igor Angelovski - Marco Silva - Slaven Bilic standartı bir hoca olsaydı 28 Haziran Pazartesi açıklanırdı. Ama hala bir isim
yoksa ki yok ve de başkan hafta sonunu Bodrum'da tatilde geçiriyorsa o zaman nihayet bir karar alındı anlamını çıkarıyorum ben buradan.
Rahat insan tatile gider. Demek ki Koç epey bir yol aldı. Artık bu vakitten sonra ben orta / orta-alt sınıf bir ismin gelmesine hiç ihtimal vermiyorum. Ya boşta - sözleşmesi bitmiş yüksek kalibreli; gerçekten Bielsa seviyesi bir teknik adam gelir ya da Emre Belözoğlu geri döner.

- Şimdi bu Gecikme Maliyeti Başkan Koç'a yansıyacak. Ya 8-10 milyon Euro'luk maaşlarla hoca getirecek ve bunun büyük bir kısmını cebinden karşılayacak (Çünkü Limit ve FFP var) ya da Emre Belözoğlu'nu geri getirecek. Her durumda kendisine bir fatura çıkacak. Bu kararsızlık/gecikme maliyeti sonunda kişisel tahminim 6-7 Temmuz gibi F.Bahçe'nin hocasının belli olacağı yönünde. Kim olur bilmiyorum. Benim tahminim yüzde 90 büyük isimli bir hoca olur, yüzde 10 da Emre Belözoğlu geri döner. Ama artık Angelovski-Bilic kalibresi hatta ve hatta Fonseca bile zor. Bekleyelim görelim.

Editör: Haber Merkezi