Fenerbahçe, Süper Lig'in 30. haftasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ne 2-1 yenildi.

Ülker Stadı'nda oynanan müsabakaya iyi başlayan sarı-lacivertliler, 35. dakikada Filip Novak ile golü bulsa da 39. dakikada Serdar Aziz'in topu kendi filelerine göndermesi sonrası ilk yarı 1-1 eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıda yeniden öne geçmek için mücadele eden Fenerbahçe, 63. dakikada Ayite'nin golüne engel olamadı. Kalan bölümde skor üretemeyen sarı-lacivertliler, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe, sahasındaki son 4 lig maçında galip gelemedi.

Sarı-lacivertliler, ligde ev sahibi olduğu son 4 karşılaşmadan sadece 1 puan çıkarabildi.

Fenerbahçe, söz konusu süreçte Gençlerbirliği mağlubiyeti öncesi Galatasaray ve Göztepe'ye yenilmiş, Fraport TAV Antalyaspor ile de berabere kalmıştı.

Sarı-lacivertli ekip, bu sezon evinde çıktığı 15 müsabakada 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşadı. Fenerbahçe daha önce hiçbir sezonda kendi sahasında 6 yenilgi almamıştı.

Karşılaşmayı 2-1 kazanan Ankara temsilcisi, Kadıköy'de son galibiyetini 5 Mayıs 2000'de almıştı.

Gençlerbirliği söz konusu süreçte Fenerbahçe ile oynadığı 19 deplasman maçından 17'sini yitirmiş, 2'sinde ise berabere kalmıştı.

Maçtan sonra teknik direktör Erol Bulut'a büyük tepki geldi.

Sarı lacivertli taraftarlar daha önceki haftalarda olduğu gibi bir kez daha teknik direktör Erol Bulut'u istifaya çağırdı.

Erol Bulut ise maçtan sonra da şu açıklamaları yaptı:

- Deplasmanda nasıl rekor kırıyorsak, kendi evimizde de mağlup gelerek rekor kırıyoruz. Oyuna iyi başladık, golü de attık. İlk yarıda rakip kaleye hiç gelmedi. Bir ortadan kendi kalemize gol attık ve ikinci yarıda daha çok kapandı rakip. Elimizden geleni yapmaya çalıştık, 3-5-2 sistemine döndük. Bir iki pozisyon yakaladık ve değerlendiremedik.

- Bence yüzde 100 ofsayt olan bir kontrataktan golü yedik. Bize çizgiler biraz farklı çiziliyor. Art niyet var mı kendileri düşünecekler. Kesinlikle ofsayt pozisyon. Şampiyonluk yarışında yara aldık ama önümüzdeki maçları hiçbir zaman bırakmayacağız. Sadece sahanın içinde değil, sahanın dışında da mücadele edeceğiz.

- Hücum anlamında değişikliklere gitmek zorundaydık. İlk yarıda forvet anlamında Thiam’dan istediğimiz verimi alamadık. İkinci yarıda ortalarla pozisyon bulmayı hedefledik ama değerlendiremedik. İstemediğimiz bir durum. Önümüzde 10 maçlık bir süreç var. Rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Haftaya Beşiktaş’a karşı 3 puan almak zorundayız.