Fenerbahçe, Konya deplasmanında ağır yara aldı.

Sarı lacivertli takım rakibine 2-1 yenilirken, 3 önemli oyuncusunu da kaybetti. Gustavo, kaleci Altay ve Valencia sahayı sakatlanarak terk etti. 3 futbolcunun da durumunun yapılan tetkiklerden sonra belli olacağı açıklandı.

Bu sonuçla Fenerbahçe 19 puanda kalırken Konyaspor puanını 20'ye yükseltti.

Fenerbahçe maçın daha 3. dakikasında yenik duruma düştü. Savunmadan seken topu ceza sahası dışı hafif sağ çaprazında önünde bulan Soner, ayağının dışıyla müthiş bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi: 1-0.

10. dakikada sağdan kullanılan kornerde arka direkte buluşan Abdülkerim Bardakçı, kafayla topu filelere yolladı: 2-0.

34. dakikada Konyaspor bir kez daha gole yaklaştı. Ceza sahası içinde topu kontrol eden Cikalleshi uygun pozisyonda vuruşunu yaptı, top az farkla yandan auta gitti.

Pereira, 40. dakikada oyuna müdahele etti. Pelkas, Nazım Sangare ve Diego Rossi oyundan çıkarken yerlerine Novak, İrfan Can Kahveci ve Serdar Dursun oyuna dahil oldular.

İlk yarı 2-0 bitti.

İkinci yarıda Fenerbahçe, Valencia ile üst üste pozisyon buldu. 51. dakikada Valencia'nın vuruşunda top Sehic'te kaldı. 

56. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Enner Valencia'nın kafa vuruşunu kaleci Sehic çıkardı. Ardından Valencia'nın rövaşatası bu sefer üst direkten geri döndü.

57. dakikada sakatlanan Gustavo, acı içinde sahayı terk etti, yerine Mert Hakan Yandaş oyuna dahil oldu.

63. dakikada Konyaspor, mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Serdar Gürler'in yerden ortaya çevirdiği topa Konyasporlu futbolcular arka direkte bomboş durumda dokunamadı.

70. dakikada Fenerbahçe kalecisi Altay, Serdar Gürler ile çarpıştıktan sonra yerde kaldı. Oyuna devam edemeyen Altay'ın yerine Berke Özer oyuna dahil oldu. Altay sahayı gözyaşları içinde terk etti.

76. dakikada bu kez Enner Valencia, yaşadığı sakatlık sonrası oyuna devam edemedi, sedye ile soyunma odasına götürüldü. Değişiklik hakkı sona eren Fenerbahçe sahada 10 kişi kaldı.

84. dakikada Serbest vuruşta İrfan Can direkt kaleye vurdu ve topu sağ köşeden ağlara gönderdi.

Bundan sonraki dakikalarda sonuç değişmedi ve Konyaspor sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi