UEFA Avrupa Ligi'nde D Grubu'nda yer alan Fenerbahçe, ilk maçında Almanya'da Eintracht Frankfurt'la karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe sahaya Altay, Serdar Aziz, Kim Min Jae, Szalai, Mert Hakan, Luiz Gustavo, Samuel, Ferdi, Mesut Özil, Valencia ve Rossi onbiriyle çıktı.

1.dakikada Frankfurt köşe vuruşunu paslaşarak kullandı, Fenerbahçeli oyuncuları topu kaptı hızlı oynadı. Savunmanın arkasına sarkan Rossi kaleci ile karşı karşıya pozisyonda net fırsatı kullanamadı.

10.dakikada Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Sağ kanattan Mesut Özil pasını verdi Osayi-Samuel kale sahasında vurdu şutu direkten döndü ardından Rossi vurdu kaleciden seken topu Mesut Özil tamamladı ve golü attı. VAR incelemesi sonucu hakem ofsayt olmadığına karar verdi ve golü verdi.

17.dakikada Kamada savunmanın arkasına sarktı şutunu kaleci Altay çıkardı ancak pozisyonun sonunda hakem ofsayt olduğunu işaret etti.

23.dakikada ceza sahasında oluşan karambolde Kostic yakın mesafeden vurdu kaleci Altay son anda çıkardı.

41.dakikada Frankfurt, Lammers ile skoru 1-1 yaptı. Savunmanın arkasına sarkan Kamada yerden bıraktı boş kaleye Lammers vurdu ve golü attı: 1-1.

Fenerbahçe'nin Eintracht Frankfurt ile deplasmanda oynadığı karşılaşmanın son dakikasında sarı-lacivertli takım üç puanı kaçırdı. Kazanılan penaltıda Pelkas'ın vuruşu kaleciden döndü. Dönen topu Berisha ağlara gönderdi ancak gol iptal edildi.

Maçta 90. dakika oynanırken Trapp’ın karşı karşıya kaldığı pozisyonda Pelkas’a yaptığı faul sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Pelkas’ın vuruşunu Trapp çeldi. Dönen topu takip eden Berisha, ağları havalandırdı.

Fenerbahçeli futbolcular son dakikada gelen golle büyük sevinç yaşarken, bu coşku 90+3. dakikada yerini hüsrana bıraktı. Yapılan Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesi sonrası gol iptal edildi. VAR’da yapılan incelemede Berisha’nın ceza sahasına Pelkas’ın vuruşundan önce girdiği tespit edildi ve Eintracht Frankfurt lehine çift vuruş verildi.

Karşılaşma da 1-1 sona erdi.

Teknik Direktör Pereira, "Pelkas'ın o penaltıyı atacak kalitesi var ama dünyanın en iyi futbolcuları da penaltı kaçırıyor. Biz bir aileyiz, kazandığımızda da, penaltı kaçtığında da beraberiz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi