Fenerbahçe'nin İsviçre Milli Takımı Teknik Direktörü Vlademir Petkovic'le anlaştığı ileri sürüldü.

Vlademir Petkovic kimdir?

- 15 Ağustos 1963 yılında Sarajevo'da dünyaya geldi. 

- Futbolculuk kariyerinde Bosna Hersek, Slovenya ve İsviçre'de Rudar Prijedor, Sarajevo, Koğer, Chur, Sion, Martigny-Sports, Bellinzona, Locarno ve Buochs formaları giydi. 1999 yılında futbolculuk hayatına nokta koydu.

- İlk teknik direktörlüğünü 1999'da FC Malcantone Agno'da göreve başladı.Daha sonra Lugano, Bellinzona, Young Boys'da çalıştı.

- 2011-12 sezonunda o dönem Süper Lig'de yer alan Samsunspor'un başına geçti. Ancak sezon bitmeden sözleşmesi fesh edildi.

- 2012'de kısa süreli Sion macerasının ardından Lazio'ya geçti. Serie A devinde 1.5 sezon çalıştı. 2014'te İsviçre A Milli Takımı'nın teknik direktörlüğüne getirildi.

- EURO 2020'de kariyerinin en başarılı dönemini geçiriyor. A Milli Takımımız'ın da bulunduğu A Grubu'nu en 3. sırada tamamlayan ve en iyi 3.'ler arasına giren İsviçre, turnuva tarihinin en büyük sürprizine imza atarak son dünya şampiyonu Fransa'yı eledi. Avrupa Şampiyonası'nda son 8 takım arasına kalan İsviçre 67 yıllık hasretini sonlandırdı. İsviçre 67 yıl sonra ilk kez büyük bir turnuvada çeyrek finale çıkma başarısı gösterdi. 

- Petkovic, Lazio ile 2012/2013'te İtalya Kupası şampiyonluğu yaşadı ve kariyerindeki ilk kupasını kazandı.

Editör: Haber Merkezi