Fenerbahçe'nin yeni sezon formalarının sponsoru Puma oldu. Düzenlenen imza töreninde açıklama yapan Başkan Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:

- Puma ile 2 senelik bir anlaşmamız olacak. Kendilerine özgü Puma olarak Fenerbahçe’ye özel bir çalışmaları var. Açıkçası heyecanlandırıyor. İstersek biz de satabileceğiz. 

- 19 Ağustos’ta büyük bir lansman olacak. Dünyanın önde gelen 5 kulübü ile olacak. Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor. Bu dizayn süreci enteresan bir süreç. Genelde PUMA, dizayn ekibini gerekirse 2 hafta yolluyor. Kadıköy’ü, stadı geziyorlar, Fenerbahçe’yi dinliyorlar. Sonra biz onlara brief veriyoruz, onlar çiziyorlar. Her bir forma için 2-3 örnek getiriyorlar

- Ne yazık ki formalar sızdı. Ben Puma’ya rahatsızlıklarımı belirttim. Olacak iş değil, çok rahatsız olduk. Puma’nın yerinde olsam reklam ajansımı değiştiririm. Belki de formaların lansmanını sezon bitmeden yapmakta fayda var.

- Bizim derdimiz yıldız, para değil. 28 şampiyonluğun resmiyet kazanması. Fark ettiyseniz formada yıldız yok. Artık yıldızlı formalar kullanmayacağız.

- Formalar bu sene 319 lira olacak. Diğer rakiplerimize baktığımızda biraz daha yüksek olabilirdi. Burada en önemli konu sattıklarımızın bize geri ödeme planı. Bizi rahatlatan husus bu. Şartları çok farklı. Markalar satıştan bağımsız bedel ödüyordu. Biz geldiğimizde Adidas tarafından kaldırılmıştı. Hangi üretici olursa olsun ülkemizde sattığı formaları başka liglerde sattığında çok büyük fiyat farkı oluyor. Maliyeti aynı. Karlılık cazibesi azaldı.

Formalarda çarpıcı bir detay da yer aldı. Formaların ense kısmında Mustafa Kemal Atatürk'ün 'K.Atatürk' imzası bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi