"Fenerbahçe'nin yeni futbol aklı karman çorman. Ali Koç yönetiminin en büyük sorunu başından beri buydu. Comolli denilen arogan mezatçıyla başlayan transfer skandalları geçen sene azalsa da bu sene teknik adam etkisinin de olmaması ile "Samandıra'da erken kalkanın transfer yaptırdığı" bir hale dönüştürdü."

Bu, Habertürk yazarı Serdar Ali Çelikler'in bugünkü "Sabri Reyiz'i de alın" yazısının giriş bölümü.

Çelikler, Fenerbahçe'nin yanlış transferlerini tek tek sıraladı ve devam etti:

"Bu sezon başında Vedat - Max - Gustavo gibi doğru hamleler yapılsa da Comolli'nin dindaşı ve kankası D'Avilla'ya kıyağı olarak Garry Rodrigues'i aldılar takıma. Her iki G.Saray maçında da oynayamayan Garry varken, Tolga Ciğerci ve Serdar Aziz varken bir de Max Kruse'nin menajerinin yeni oyuncusu Sinan Gümüş'ü alacakmış F.Bahçe. Sinan Gümüş, Deniz Türüç'ün yapamadığı neyi yapacak?"

Çelikler,  Emre'nin özellikle istediği söylenen Gökhan Gönül'e değindi ve "Ahmet Bulut'un oyuncusu Gökhan iyi bir futbolcudur ve iyi de bir insandır. Lakin 35 yaşındadır ve F.Bahçe'ye verebileceği ne vardır? Ahmet Bulut ile Emre'nin yakınlığı malum iken Gökhan Gönül'ün ne alemi vardır? Çok iyi uluslararası bağlantılara sahip olan Bulut, illa Beşiktaş'ta oynamış oyuncu getirecekse Talisca'yı getirsin" ifadelerini kullandı.

Çelikler, "Ali Koç'a ve yeni transfer stratejisini çizenler kimse hepsine şu isimleri önereyim" dedikten sonra şöyle devam etti:

"Madem G.Saray'da forma giyen ve sonra ayrılan kim varsa alıyorsunuz; Muslera'yı Lemina'yı alacak haliniz yok ya Sabri Reyiz'i alın bari!! Hoca olarak da Bjelica gelmeyecekse Tudor tavsiye ederim. O da Hırvat ve boşta!!

G.Saray'dan Beşiktaş'tan oyuncu koparabilmek başkadır, bu takımlardan Avrupa'nın önemli liglerine transfer olanların ülkeye dönüşlerinde adres olmak başkadır, bu kulüplerin serbest bıraktığı, Avrupa'ya gidip yapamamışları toplamak bambaşkadır."
 

Editör: Haber Merkezi