Karşılaşmanın ilk yarım saatinde iki takım da pozisyona girmekte zorlandı. 41. dakikada ise Başakşehir ilk ciddi pozisyonunda öne geçmeyi başardı. Ani gelişen kontratakta  Lemos Deniz'e faul yaptı ancak Başakşehir atağı devam etti. Sağ çağrazda topu alan Junior Fernandes kaleci Harun'u kapadığı köşeden avladı.

Golün ardından Lemos sarı kart gördü. Ancak VAR hakemi Yaşar Kemal Uğurlu Fırsat Aydınus'u pozisyonu izlemeye davet etti. Ekrandan pozisyonu tekrar izleyen Aydınus, sarı kartı iptal etti ve Lemos'a direkt kırmızı kart gösterdi. Fenerbahçe 10 kişi kaldı.

Fenerbahçe, ikinci yarıya 3 değişiklikle başladı. Caner Erkin, Thiam ve Sinan Gümüş çıktı, yerlerine Mesut Özil, Serdar Aziz ve Osayi-Samuel oyuna girdi. 59. dakikada da 59' Ferdi Kadıoğlu yerini Enner Valencia'ya bıraktı.

72. dakikada Osayi Samuel'in uzun pasında Cisse kafayla indirdi, topu alan Enner Valencia rakibini geçtikten sonra topu filelere yolladı: 1-1.

Normal süre berabere bitince uzatma dakikalarına geçildi.

96. dakikada Harun Tekin'in büyük hatasında Gulbrandsen topu ağlara gönderdi ve  Başakşehir 2-1 öne geçti.

Fenerbahçe bu sonuçla elenirken, Başakşehir yarı finalde İttifak Holding Konyaspor-Beşiktaş eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

Editör: Haber Merkezi