İstanbul
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi SPOR Fenerbahçe'de kaleci operasyonu: İki isimle yollar ayrılabilir

Fenerbahçe'de kaleci operasyonu: İki isimle yollar ayrılabilir

Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi kadro planlaması kapsamında kaleci rotasyonunda değişiklik yapılması gündemde. İddialara göre sarı-lacivertli ekip, kalede en az iki oyuncuyla yollarını ayırmayı değerlendirirken, ayrılığa en yakın isimler Dominik Livakovic ve İrfan Can Eğribayat olarak gösteriliyor.

Teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de transfer çalışmaları kadar mevcut kadronun şekillendirilmesi de gündemde yer alıyor. Yönetimin, kadro maliyetini dengelemek ve oyuncu sayısını azaltmak amacıyla bazı mevkilerde düzenlemeye gitmeyi planladığı belirtiliyor.

Kalede yoğunluk dikkat çekiyor

Sarı-lacivertli takımın kaleci rotasyonunda şu isimler bulunuyor: Mert Günok Ederson Dominik Livakovic İrfan Can Eğribayat Tarık Çetin Toplam beş kalecinin bulunduğu kadroda teknik heyetin daha dar bir rotasyonla yola devam etmek istediği öne sürülüyor.

Livakovic için karar Dünya Kupası sonrası

Hırvatistan Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda mücadele eden Dominik Livakovic'in geleceğine turnuva sonrasında karar vermesi bekleniyor. 2028 yılına kadar sözleşmesi bulunan deneyimli file bekçisinin, Avrupa'dan veya farklı liglerden gelebilecek teklifleri değerlendirmeye açık olduğu iddia ediliyor.

İrfan Can için ayrılık iddiası

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını kiralık olarak Samsunspor'da geçiren İrfan Can Eğribayat'ın ise yeni sezon planlamasında öncelikli isimler arasında yer almadığı öne sürüldü. 27 yaşındaki kalecinin, düzenli forma şansı bulabileceği bir takıma transfer olmaya sıcak baktığı belirtiliyor.

Yönetimin kararı bekleniyor

Fenerbahçe yönetiminin önümüzdeki günlerde kaleci rotasyonuyla ilgili nihai kararını vermesi bekleniyor. Kulübün hem sportif planlama hem de mali denge açısından gelecek transfer tekliflerini değerlendireceği ifade ediliyor. Ancak şu aşamada Livakovic ve İrfan Can Eğribayat'ın ayrılığı konusunda kulüpten yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor. İddiaların transfer döneminin ilerleyen günlerinde netlik kazanması bekleniyor.