Beşiktaş'ta Fikret Orman'ın genel kurulda ibra edilmemesi camiada bomba etkisi yarattı. Başkan Ahmet Nur Çebi'nin açıkladığı gerekçe ise çarpıcıydı: "10 milyon lira kar eden kulüp sonraki dönem nasıl 305 milyon zarar eder?" Ayrıca Çebi, Fikret Orman'ın kendisi için 'Ağabey sana yakışmadı' sözünü de değerlendirdi

İBRA EDİLMEMESİ İÇİN YETERLİ

Beşiktaş'ta 7.5 yıl başkanlık yapan Fikret Orman'ın Futbol A.Ş. Genel Kurulu'nda ibra edilmemesi siyah beyazlı camiada bomba gibi patladı. Bu kararla eski başkana mahkeme yolu açılırken, yeni başkan Ahmet Nur Çebi ise çarpıcı bir açıklama yaptı. Çebi, "Bir önceki dönem 10 milyon lira kar eden bir kulübün bir sonraki dönemde 305 milyon lira zarar etmesi ibra edilmemek için yeterlidir" dedi.

AYIP ETTİN AHMET ABİ!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Futbol AŞ genel kurulunda ibra edilmemesiyle ilgili olarak çok üzgün olduğunu söyledi. Orman,  "Yaşananlar çok ayıp. Açıkçası çok üzüldüm. Ağabey dediğim, hatta bana bir şey olsa ailemi bile emanet edebilecek kadar kendime yakın gördüğüm bir insanın (Ahmet Nur Çebi) yaptığı bu ibra işi beni çok üzdü. İstanbul’a dönünce geniş bir basın toplantısı düzenlemeyi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

AĞABEY DEDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR

Çebi, uzun yıllar yönetiminde ikinci başkan olarak çalıştığı Fikret Orman'a kendisine ağabey dediği için teşekkür de ederken, "İbra edilmemesi şahsi bir olay değil, burası kurumsal bir yer, burası Beşiktaş. Burada duygulara gerek yok, olayları şahsileştirmeyelim. Bir önceki sayın başkanın kendini aklaması elindedir. Ben kuvvetler ayrılığıyla yönetilmenin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

KENDİMİZİ FEDA ETMEYE GELDİK

Siyah beyazlı kulübün başkanı takımın kamp yaptığı Antalya'da düzenlediği basın toplantısında ayrıca, "Biz Beşiktaş için kendimizi feda etmeye geldik, hiçbir şeyden kaçmıyoruz. Beşiktaş'ın şu anda ağır bir yükü var, maddi manevi her türlü sorunu çözerek yola devam ediyoruz" ifadelerini kullanırken, Futbol A.Ş.'nin başında Erdal Torunoğulları'nı görmek istediğini de vurguladı.

CENK TOSUN İTİRAFI!

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Everton'ın başka bir kulübe kiralama kararı aldığı ve Crystal Palace ile anlaşma aşamasına gelen eski futbolcuları Cenk Tosun için de bir itirafta bulundu. Çebi, "Cenk Tosun gündemimize geldi, doğrudur. Sorunları halledemediğimiz için maalesef Cenk Tosun'a cevap veremedik. Eğer federasyondan harcama litimitimizin artmasıyla ilgili talebimize cevap aldığımızda Cenk başka bir takımla anlaşmış olursa çok üzülürüz" dedi.

ÇEBİ'DEN İNCİLER

  • Futbolcularımızdan şu ana kadar "benim maaşımı indirin" şeklinde bir talep gelmedi. Ancak biz bazı futbolcularla indirim konusunu görüşeceğiz.
  • Bugüne kadar hiçbir futbolcunun parası Beşiktaş'ta kalmadı. Yine kalmaz. Beşiktaş, Türk futbolunda önemli bir marka, önemli bir kulüp, önder kulüp.
  • TFF'nin limitleri aşan takımlara uygulayacağı cezalar ağır. Beşiktaş'ı gelecek sezon puan silme cezası alma durumuna getirmeyi kendime yakıştıramam.
  • Teknik direktörümüz Abdullah Avcı ile kampta transfer konusunu görüştüm. "Transfere ihtiyaç var mı?" diye sordum, "1-2 bölgeye ihtiyaç var" yanıtını verdi
  • TFF limit kararını açıklamadan transfer yapmam. Rakiplerimiz yapıyor ama ben bu riske giremem. Kendi şirketimde risk alırdım ama Beşiktaş'ı riske atamam.
  • Biz TFF'ye faizlerin düşmesi nedeniyle başvurumuzu yaptık. İncelenecek cevabı veriyorlar. Ne zamana kadar incelenecek? Transfer sezonu bitince mi?
  • TFF eğer istediğimiz cevabı verirse transfer için yaklaşık 25-30 milyon lira limitimiz olacak ve bu şekilde 1-2 oyuncu getirebileceğimizi düşünüyorum.

Editör: Haber Merkezi