Koronavirüs dünyada yaşamı durdurma noktasına getirdi. 

İşyerleri çalışanlarını zorunlu tatile çıkarıyor. Ülkelerde hükümetler insanları evde kalmaya teşvik ediyor. Hatta bazı ülkeler sokağa çıkmayı bile yasaklıyor.

Doğal olarak bu spor dünyasını da etkiliyor. 

Organizasyonlar iptal edildi. Futbolda EURO 2020 bir yıl ertelendi. Uluslararası kupa maçları askıya alındı. Hemen hemen her Avrupa ülkesi lig maçlarının durdurulmasına karar verdi.

Ama bizde tam tersi.

Türkiye'de sadece maçlara seyirci alınmaması kararlaştırıldı; o kadar.

Maçların devam edeceği açıklandı.

Üstelik Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir gelen tepkilere kulaklarını tıkayarak, maçların oynanmasına devam edileceğini açıkladı.
Neden?

Taraftarların hasta olmasından korkuluyor da futbolun içinde olan teknik adamların, ikili mücadelelerde birbirleriyle zorunlu olarak yaklaşan futbolcuların, soyunma odasında toplanan masörünün, antrenörünün, oyuncusunun hastalığa yakalanmayacağını kim garanti edebiliyor ki?

Nihat Özdemir oynanacağını söylüyor. Haftanın hakemleri bile açıklandı.

Ama başkanların çoğu da, teknik adamlar da, futbolcular da oynamak istemiyor.

Her gün yeni bir açıklama geliyor. Teknik direktörler, futbolcular konuşuyor, "Bizim de ailemiz var. Canımız yok mu? Biz hastalığa kapılırsak ne olacak?" diye isyan ediyor.

Hatta Trabzonspor'un yabancı futbolcusu Obi Mikel, oynamayacağını belirterek sözleşmesini bile fesh etti.

Yabancı oyuncular açıklama üstüne açıklama yapıyor. Görünen o ki maçlar oynansa bile bazı futbolcular sahaya reddedecek. Bunu açıkca söyleyenler de var.

Diyorlar ki; "Hadi çıktık oynadık... Ya içimizden biri hastalığa kapılırsa bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz Nihat bey!"

Evet... Bu inat neden? Kim istiyor seyircisiz de olsa maçların oynanmasını? Bütün Avrupa erteledi, siz neden ısrarcısınız Nihat bey?

Dünyanın kritik günlerden geçtiği, insanların birbirine korkuyla baktığı, panik halinin hüküm sürdüğü bir ortamda nasıl mecbur edebilirsiniz ki futbolcuları sahaya çıkmaya!

Onlar çelikten mi? Aileleri yok mu? Çocukları yollarını gözlemiyor mu?

Türkiye Futbol Federasyonu artık gerekeni yapmalı. Nihat Özdemir inat ediyorsa bile yöneticiler ikna etmeye çalışmalı.

İsyan büyüyor. Ateş bacayı çoktan sardı.

Önce insan sağlığı... Vebal altında kalmak istemiyorsanız gereğini yapın artık Nihat bey.