Galatasaray'a PSV Eindhoven maçı öncesi TFF'den şoke eden bir haber geldi. TFF, Oğulcan Çağlayan'ın lisansını çıkarmadı. 

Lisansı çıkmadığı için UEFA listesine alınamayan Oğulcan, Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda 21 Temmuz Çarşamba günü oynayacağı PSV Eindhoven maçında forma giyemeyecek. 

TFF’nin Oğulcan’ın lisansını çıkarmama sebebi ise Çaykur Rizespor’un usulsüz transfer sebebiyle yaptığı başvuru. 
Rizespor’un başvurusunun ardından TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Galatasaray’ın Rizespor’a 1 milyon 200 bin Euro ödemesini hükmederken, sarı kırmızılılar da bu kararı Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşımıştı. 

Son olarak Rize temsilcisi TFF’ye Galatasaray’a transfer yasağı ve Oğulcan Çağlayan’ın lisansının vize edilmemesini talep etti ve TFF bu talebi uygun görerek, Çağlayan’ın lisansını çıkarmadı.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, geçen gün Habertürk TV'de yayınlanan programda konuya dair açıklama yapmıştı. UEFA'nın oyuncunun oynatılmasına izin verdiğinin altını çizen Elmas, "Bizim bir oyuncumuzun transferi konusunda başka kulüple davamız var. Mahkemede görülüyor. UEFA bize oynatma izni verdi ama TFF, Avrupa'da oynatmak için izin vermedi. Gerekçe yok! Bu akşam biz ne diyeceğiz onu bekliyorlar" ifadelerini kullanmıştı.
 

Editör: Haber Merkezi