Galatasaray'ın yeni başkanı Burak Elmas, Sabah'tan Tuba Kalçık'ın sorularını yanıtlarken çarpıcı ifadeler kullahndı.

Elmas'ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

- Türkiye'de en kolay ceza verilebilen takım Galatasaray ve Fatih Terim bence. Fatih Terim ve Galatasaray son 20 senede çok başarılı oldu. Ülkemizde ne yazık ki başarılı olanı aşağıya çekmek için uğraşanlar oluyor. Fatih Terim demek Galatasaray demektir. Fatih Terim'e saldırmak demek bence Galatasaray'a saldırmak demektir. TFF'deki karar verme mekanizmasında da takımdaşlık sürüyor maalesef. Federasyonun birinci görevi futbolumuzun değerini yükseltmek olmalı. Yani belli takımları korumak adına Galatasaray'a orantısız cezalar vermek olmamalı. Terim'e bilinçli olarak çok ciddi cezalar verildi. Büyük bir haksızlıktır bu.

- Devletimiz çok büyük yatırımlar yaptı futbola. O kadar güzel tesisler yapıldı ki... Cumhurbaşkanı Erdoğan futbola çok önem veriyor ve sorunlarıyla da ilgileniyor. Tesis, alt yapı açısından çok önemli yatırımlar yapıldı. Anadolu'nun her yerine son derece modern statlar yapıldı. Futbolumuz da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yatırımlarına yakışır şekilde olmalı.

- Futbolda güç elde etmek isteyen belli odaklar her zaman oldu. Bu odaklar zaman zaman siyasetçilerin haberi olmadan onların adını kullanarak konum elde etmeye çalışıyor. Futbolumuza böyle odaklar zarar veriyor. Futbol dünyası mutlaka bu odaklardan temizlenmeli. Futbolu bu kadar seven ve destekleyen Cumhurbaşkanımızın futbola zarar verecek hiçbir şeyin yapılmasına izin vermeyeceğini düşünüyorum.

- Arda, her şeyden önce çok iyi bir Galatasaraylı. Gençlik döneminde hataları oldu. Ama şunu da unutmamak lazım; Arda çok genç yaşta büyük bir üne ve paraya sahip olduğu için hatalar da yaptı. Bunu da hoş görmek lazım. Olgunlaştıkça da bu hatalarından ders çıkardı. Arda, Galatasaray'a tekrar gelmek için çok uğraştı. Galatasaray'ın ona sahip çıkması gerekirdi. Neyse ki kulüp bu hatasından döndü. Şimdi ise son derece başarılı şekilde futbol hayatına devam ediyor.

- Ali Koç çok eski arkadaşım. Galatasaray'la ilgili zaman zaman yaptığı bazı açıklamaları çok yanlış buluyorum. Galatasaray'a haksızca eleştirilerde bulundu. Bunu kendisine de söyledim. Hatta sert bir tartışma da yaşadık bu söylemlerinden dolayı. Geçmişteki yöneticilerin yaptığı hataların aynısını bugünün yöneticileri de yaparsa futbolumuza büyük zarar verirler. Futbolumuz zaten zor bir süreçten geçiyor, bunu düzeltmek için çalışmalıyız.

- Dünya zor bir süreçten geçiyor. Pandemi her ülkenin ekonomisini olumsuz etkiledi. Bize de olumsuz yansıması oldu elbette. Ama ben ülkemizin ekonomisinden umutluyum. Umutlu olmasam zaten Galatasaray'a başkanlık için adaylığımı açıklamazdım. Biz çok dinamik ve savaşçı bir ülkeyiz. Zorluklarla mücadelesini her zaman kararlı biçimde yapan bir ülkeyiz. Ülkemize güvenim tam.

- Terim başarılarından dolayı Türk futbolu üzerinde ağırlığı olan bir isim. Onun kariyerinden kaynaklı kazandığı güçten rahatsız olanlar var. Terim'in gücünü aşağıya çekmek için böyle cezalar veriliyor. TFF kulüplere rağmen futbolu yönetiyor. Nihat Özdemir ne yazık ki kontrolü tam elinde tutamıyor. Kendi kurullarına hakim olamıyor; ne Merkez Hakem Kurulu'na, ne disiplin kuruluna ne de tahkim kuruluna. Bazı grupların baskısına karşı direnç göstermiyor. Galatasaray'a yönelik haksızca cezalar veriliyor, bunu herkes görüyor zaten.