Galatasaray Beşiktaş derbisi için gün sayılırken Türkiye'de görülen koronavirüs tüm dengeleri değiştirdi. Bir anda Galatasaray Beşiktaş maçı ertelenecek mi veya BJK GS maçı seyircisiz mi olacak soruları gündemi meşgul etmeye başladı. Peki Galatasaray Beşiktaş derbisi seyircisiz olacak mı?

Galatasaray Beşiktaş derbisi seyircisiz mi olacak?

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışı kızışırken bu hafta oynanması planlanan Galatasaray Beşiktaş derbisi tehlikeye girdi. Erkek bir hastanın koronavirüs testi pozitif çıktı. Bu haberden sonra futbolseverler Galatasaray Beşiktaş maçı derbisi seyircisiz mi oynanacak sorusunu gün yüzüne çıkardı. Son dakika gelen bilgiye göre Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, "Futbol maçlarının seyircisiz oynanması gibi bir durum şu an için gündemimizde yok" dedi

Galatasaray Beşiktaş derbisi seyircisiz mi olacak?

Avrupa'da futbola coronavirüs etkisi

İlk olarak Çin'in Wuhan Şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alınan koronavirüs salgını spor müsabakalarını ve etkinliklerini sekteye uğrattı. Özellikle İtalya'da bu hafta birçok maç seyircisiz oynatıldı daha sonra ise 3 Nisan'a kadar iptal etildi. Bu durum sadece İtalya ile sınırlı kalmadı. Avrupa'nın birçok ülkesi de benzer kararlar alırken UEFA'dan gelen açıklamaya göre Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak maçlar için seyircisiz oynama kararı alındı. Olympiakos başkanının ise koronavirüse yakalandığı öğrenilmişti. 

Öte yandan temsilcimiz Başakşehir Kopenhag ile oynayacağı maçta seyircisiz olacak.