Süper Lig'de sezonun en önemli maçlarından biri bugün oynanacak, belki de sezonun şampiyonu belli olacak.

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki maç Türk Telekom Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak. Maçın hakemi Cüneyt Çakır.

Ligde geride kalan 39 haftada 37 maça çıkan sarı-kırmızılı ekip, 23 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 yenilgi yaşadı. Galatasaray, topladığı 75 puanla haftaya 3. sırada girdi.

Siyah-beyazlılar ise 37 maçın 25'ini kazandı, 6'şar beraberlik ve yenilgi gördü. Haftaya 81 puanla lider giren Beşiktaş, ikinci Fenerbahçe'nin 5, üçüncü Galatasaray'ın ise 6 puan önünde yer aldı.

Galatasaray'da sakatlığı geçen Henry Onyekuru'nun yanı sıra izolasyon süreci tamamlanan Christian Luyindama, Valentine Ozornwafor ile Fatih Öztürk, teknik direktör Fatih Terim'in görev vermesi durumunda derbide sahaya çıkabilecek. 

Koronavirüs tedavisii devam eden Oghenekaro Etebo'dan ise oynamayacak.

Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Bernard Mensah, Vincent Aboubakar, Georges-Kevin Nkoudou, Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup ve Ajdin Hasic bu maçta görev yapamayacak.

Takımların sahaya şu onbirleriyle çıkmaları bekleniyor:

Galatasaray:  Muslera, Linnes, Donk, Marcao, Ömer, Taylan, Gedson, Emre Akbaba, Babel, Kerem, Mohamed

Beşiktaş:  Ersin, Rosier, Vida, Welinton, N'Sakala, Josef, Atiba, Ljajic, Ghezzal, Gökhan Töre, Larin

Beşiktaş nasıl şampiyon olur?

Galatasaray'ın şampiyonluk şansını sürdürebilmesi için mutlaka kazanması gerekiyor. Beşiktaş sahadan bir puanla bile ayrılsa Galatasaray'ın şampiyonluk şansı kalmayacak.

Lig ikincisi Fenerbahçe, ligde kalma mücadelesi veren Ankaragücü ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe, mağlup olursa, derbiden alınacak bir puan bile Beşiktaş'ı şampiyonluğa ulaştıracak. Fenerbahçe deplasmanda berabere kalırsa siyah-beyazlıların şampiyonluğunu ilan etmesi için bu kez Galatasaray derbisinden 3 puan alması gerekecek.
 
Sarı-lacivertliler, Ankara'dan galibiyetle dönerse Galatasaray-Beşiktaş derbisinin sonucu ne olursa olsun şampiyonluk yarışı son 2 haftaya taşınacak.

Editör: Haber Merkezi