Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki derbinin ilk yarısı nefes kesti. Bu yarıya VAR kararları ve iki penaltı damga vurdu.

Maçın 2. dakikasında Ghezzal'ın frikik atışında ceza alanına gönderdiği topa Welinton kafayı vurdu ve ağları havalandırdı. Ancak hakem Cüneyt Çakır, VAR kararıyla ofsaytı tespit etti ve golü geçerli saymadı.

11. dakikada  Gedson Fernandes, savunma arkasına koşu yapan Babel'e pasını gönderdi. Babel kaleci Ersin ile karşı karşıya kaldı. Hollandalı futbolcu şutunu attı ve topu filelere gönderdi. Yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Ancak sonra VAR kararıyla gol geçerli sayıldı ve Galatasaray 1-0 öne geçti.

38. dakikada Ryan Donk'un ceza sahası içerisinde Atiba'ya yaptığı hareket sonrasında Beşiktaşlılar penaltı bekledi. VAR'a giden Cüneyt Çakır, pozisyonu izledikten sonra penaltı kararı verdi.
 Penaltıyı 42. dakikada Ghezzal kullandı ve durumu 1-1 yaptı.

44. dakikada Galatasaray, sağ kanattan Gedson Fernandes ile serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına gönderilen ortaya arka direkte Onyekuru vurdu ancak top yan ağlarda kaldı. Bu karambolde Falcao, Atiba tarafından faule maruz kalarak yerde kaldı ve Cüneyt Çakır bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.

 45+1. dakikada Falcao penaltı atışını kullandı ve takımını 2-1 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla bitti.
 

Editör: Haber Merkezi