ELMANDER ÖNERMİŞ, DAVALA İZLEMİŞ

AVRUPA'da şu anda Erling Haaland fırtınası esiyor. Avusturla'nın Salzburg takımında oynayan 19 yaşındaki ve 1.91 boyundaki Norveçli delikanlı rekorları alt üst ediyor. Şampiyonlar Ligi'nde 4 maçta 7 gol atan Haaland, bu sayıya ulaşan ilk futbolcu oldu ve devleri peşine taktı. Oysa Haaland'ı iki yıl önce Galatasaray'a eski futbolcusu Elmander'in önerdiği, Ümit Davala'nın da izleyip beğendiği ortaya çıktı.

PAZARLIKTA ANLAŞMA SAĞLANAMAMIŞ

İSVEÇLİ Elmander, ülkesinin komşusu Norveç'in Molde takımında oynayan 17 yaşındaki futbolcuyu sarı kırmızılı kulübe bildirdi. Ümit Davala'nın da olumlu raporundan sonra Molde ile irtibata geçildi, 3 milyon euroya da anlaşma sağlandı. Ancak Galatasaray bu parayı taksitle ödemek istedi, Norveçliler reddetti. Daha sonra da Haaland, 5 milyon euro ödemeyi kabul eden Salzburg'un yolunu tuttu.

ŞİMDİ DEĞERİ 100 MİLYON EURO

HAALAND, attığı gollerle dünya futbolunun gündemine oturdu. Son olarak takımının Napoli ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında da gol atan genç futbolcu için Manchester United, Juventus gibi büyük kulüpler harekete geçti. Kulübü ise fiyatını belirledi: 100 milyon euro. Galatasaray ise 2 yıl sonra 34 yaşındaki Falcao'ya 3 yıl için bonuslar hariç 15 milyon euroya imza attırdı. Şimdi sakatlığının geçmesini bekliyor.

VURDUĞU GOL OLUYOR

  • Avusturya'nın Salzburg takımında bu sezon oynadığı 17 maçta 23 kez gol attı.
  • U20 Dünya Kupası'nda Norveç, Honduras'ı 12-0 yenerken 9 gol atarak rekor kırdı.
  • Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı ilk 4 maçta da gol atarak (7 gol) adını tarihe yazdırdı.
  • İki yıl önce 5 milyon euro olan bonservis bedeli de tam 100 milyon euroya çıktı
Editör: Haber Merkezi