Galatasaray Divan Kurulu üyesi ve Tahkim Kurulu eski başkanı Türker Arslan koronavirüs sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Acı haberi Galatasaray başkan adaylarından Burak Elmas, sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Elmas, "Türker Arslan ağabeyimizi kaybettik. Acımız büyüktür. Büyük Galatasaray ailemizin başı sağ olsun. Nur içinde yatsın" dedi. 

TÜRKER ARSLAN KİMDİR?

Türker Arslan, 6 Eylül 1942'de İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak uzun yıllardır avukatlık yaptı. Özel sektörde hukuk müşaviri ve üst düzey yönetici olarak görev yapmıştır. Uzun yıllar, çeşitli basın organlarında yazı işleri müdürlüğü ve spor yazarlığı görevini sürdürmüştür. 1975 yılından itibaren, 12 yıl süre ile İstanbul İl Ceza Kurulu'nda 2.Başkan ve Raportör Üye olarak çalışmıştır. Barolar Birliği delegesidir.

GALATASARAY YILLARI

1959-1964 yılları arasında, Galatasaray Spor Kulübü'nde atletizm ve futbol dallarında lisanslı sporcu olarak görev yapmıştır. Bu kulüpte Yönetim Kurulu ve Sicil Kurulu üyelikleri yapmış, uzun yıllardır Divan Kurulu üyesidir.

Galatasaraylılar Derneği, Galatasaray Eğitim Vakfı, Galatasaray Yardımlaşma Vakfı, Galatasaray’lı Sporcular Derneği, GS Topluluğu İşbirliği Kurulu gibi çeşitli kuruluşlarda görev almıştır.

TFF DÖNEMİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu'nda 1992-1997 döneminde 2.Başkan, Haziran 1997'den Haziran 2008'e dek Başkan olarak göreve yapmıştır. (Şenez Erzik, Özkan Olcay, Abdullah Kiğılı ve Haluk Ulusoy'un Futbol Federasyonu başkanlıkları döneminde)

Türker Arslan, 2007 yılı başında Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS-TAS) üyeliğine seçilmiş olup, 2014 yılı sonuna kadar bu görevi sürdürmüştür.

OLİMPİYAT KOMİTESİ

Türker Arslan aynı zamanda 1998 yılından beri Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi (T.M.O.K) Yönetim Kurulu'nda görev yapmaktadır.  Ayrıca, TMOK Spor Hukuku Komisyonu ve TMOK Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu (TDMK) Başkanı olup Türk Futbol Adamları Derneği'nin, Türk Spor Vakfı’nın, Türk Futbol Vakfı’nın da üyesidir.