Galatasaray'da başkan Mustafa Cengiz'in futbolcuları eleştiren açıklamalarından sonra başlayan krizli günler sürerken, yeni bir iddia ortalığı daha da karıştırdı.

Cengiz'in teknik direktör Fatih Terim'le bir görüşme yaptığı belirtilirken, bu görüşmede tarafların birbirlerine söyledikleri de ortaya çıktı.

Sabah yazarı Levent Tüzemen'in iddiasına göre olay şöyle gerçekleşti:

- Fatih Terim, Galatasaray'dan üç defa ayrıldı ama istifa etmedi. Dördüncü gelişinde Galatasaray taraftarına bir söz verdi. Ben Terim'in istifa edeceğini düşünmüyorum. 

- Bana bir bilgi geldi... Terim, Florya'da sohbet ederken, Başkan Mustafa Cengiz'e, "Beni görevden alacakmışsınız" diye sormuş ve "Hatta seçimde Adnan Polat'a destek verecekmişsiniz" demiş. 

- Cengiz de Terim'e yönelik, "Hocam sen de biliyorsun ki seni görevden almayacağım. Böyle bir şey asla gündemimde yok ve olamaz da. Ayrıca bir şey hatırlatayım, seçimde kimin aday olacağı beni ilgilendirmez. Üstelik ben Adnan Polat'ın süpürgecisi değilim" karşılığını vermiş. 

- Zaten seçim kulislerine baktığın zaman bütün başkan adayları Terim kozunu kullanmaya çalışıyorlar.

Tüzemen ayrıca Galatasaray yönetiminin dün akşam olağanüstü toplandığını da ileri sürdü ve şöyle devam etti:

- Başkan Mustafa Cengiz'in hafta içi yaptığı açıklamalarla tansiyonun yükseldiği Galatasaray'da yönetim kurulu dün olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Oyuncular için, "Çıkın haysiyetinizle, şerefinizle oynayın" diyen Cengiz'in gerginlik yaratan bu sözleri sonrası yapılan zirveye Abdurrahim Albayrak, Kaan Kançal, Yusuf Günay, Okan Böke, Mahmut Recevik, Dilek Kutlu, Ömer Cansever ve Sportif AŞ'den Oytun Özer katıldı. 

- Toplantıda yöneticiler Başkan Mustafa Cengiz'e, "Başkanım son birkaç gündür çok yıprandınız. Zaten ağır bir rahatsızlıkla mücadele ediyorsunuz. Biz daha fazla üzülmenizi, yıpranmanızı istemiyoruz. Sağlığınız her şeyden önemli. Aynı şekilde Galatasaray da bu yaşananlardan etkileniyor, zarar görüyor. İstifanız hem sizin hem de kulüp için daha iyi olur" dediği öğrenildi. 

- Ancak Başkan Cengiz ekibine, "Böyle bir şeyi asla düşünmüyorum. Kongreye kadar bu görevde kalacağım, seçime de gireceğim, inşallah da zaferle ayrılacağım" karşılığını verdi. Ayrıca Başkan'ın toplantıdaki istifa iddiaları için de çevresine, "Yönetimden kimse bana 'istifa et' diyemez. Eğer ben istifa etmezsem o kişinin istifa etmesi şart" dediği kaydedildi.